گزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیان,خرداد ماه ۱۳۹۹

تهیه و تنظیم نمودار رضا عباسی زمان ابادی

تهیه گزارش رضا عباسی زمان ابادی , سید شایان حسینی برزی

ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره‌مند شود. این حق متضمن آزادی تغییرمذهب یا عقیده و ایمان می‌باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس می‌تواند از این حقوق یا مجتمعاً به‌طور خصوصی یا به‌طور عمومی برخوردار باشد.

ماده ۱۹ اعلامیه حقوق بشر

 هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون [نگرانی] از مداخله [و مزاحمت]، و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.

 گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران تا پایان  خرداد ۱۳۹۹ شمسی است. این گزارش به‌صورت آماری-تحلیلی ارائه می‌شود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به‌خصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همین‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودیت‌های فراوان در ایران محسوب می‌شود.

فشار بر پیروان سایر ادیان همچنان ادامه دارد :

حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به‌نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار داده‌اند.

بازداشت‌ها و خشونت‌های هدفمند ارگان‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. در ایران دسته از شهروندان به دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحت‌فشارهای بیشتری قرار دارند، آن‌ها از انجام مناسک دینی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هم‌اکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهاییان را در این کشور اداره می‌کردند، در زندان‌های اوین و رجایی شهر به سر می‌برند و ده‌ها تن از پیروان آن نیز در زندان‌های کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبس‌های طولانی شده‌اند. ادیان و مذاهب رسمی هم چون مسیحیان نیز با محدودیت‌هایی زیادی مواجه هستند، جمهوری اسلامی تنها عبادت  مسیحیان عاشوری، ارمنی و کلدانی را که مسیحی هستند، به رسمیت می‌شناسد، تبلیغ آئین برای ایرانیان از سوی ایشان جرم تلقی می‌شود. کسانی که فارس زبان هستند از ورود به کلیساها منع میشوند و کلیساها وظیفه دارند اسامی اعضای خود به همراه کپی کارت ملی آنها را به وزارت اطللاعات ارائه دهند ، توزیع کتب مقدس در کتابفروشی ها ممنوع میباشد . ماده ۱۳ و ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی، مسیحیت را به رسمیت می‌شناسد و به مسیحیان حق عبادت و ایجاد انجمن را داده است اما برخورد با مسیحیان پروتستان که معتقد به بشارت دین خود هستند کماکان وجود دارد و کلیساهای خانگی با سرکوب گسترده مواجه هستند. تبعیض مذهبی در مورد مسلمانان سنی نیز اعمال می‌شود، آن‌ها که اکثراً در مناطق حاشیه‌ای کشور زندگی می‌کنند، از حق ساخت مسجد و برگزاری آئین مذهبی ازجمله نماز عید فطر و قربان در مناطق مرکزی هم چون تهران محروم هستند. حتی در مواردی گزارش تخریب نمازخانه اهل سنت هم گزارش شده است و این گروه از افراد با اعدام و بازداشت و آزار و اذیت هایی مواجه هستند حتی آنها از استخدام در ادارات دولتی و تصدی سمت هم منع هستند که نمونه بارز آن انتخاب بیژن ذوالفقار نصب به سمت وزیر ورزش در دولت حسن روحانی بوده که به خاطر اهل تسنن بودن وی از مجلس رای اعتماد نگرفت .

اهل سنت:

به گزارش  کمپین فعالین بلوچ می‌گوید حافظ عبدالرشید ریگی به بند سیاسی زندان انتقال پیدا کرد.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، سه شنبه ۶خرداد۹۹ پیام افلاک پوربه شیوه خشونت باری بازدداشت شده.  پیام افلاک پور تا کنون اجازه تماس با خانواده خود نداشته است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در ماه رمضان امسال، دست کم ۱۰ نفر از مدرسان مذهبی و طلاب مدرسه «دارالعلوم مسجد ابراهیم خلیل‌الله سنندج»، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده‌اند. «حسین علیمرادی» «محمد صهیب علیمرادی» توسط نیروهای امنیتی به ستاد خبری اداره اطلاعات احضار شدنداسامی هشت تن از بازداشت شدگان اهل سنت در ماه رمضان به این شرح است محمد صهیب علیمرادی»، «محمد حسینی»، «پیمان ایران‌پناه»، «محمدعلی ایران‌‌پناه»، «فواد زارعی»، «صلاح‌الدین خدری» و «رضا تلیوار» اهل شهرستان قشم اعلام شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بنا به گزارش فعالان حقوق بشر از اهواز، روز پنجشنبه ۱ خردادماه ۱۳۹۹، شمارى از شهروندان اهل سنت منطقه ملاشیه در جنوب شهر اهواز در آستانه عید فطر توسط نیروهاى امنیتى بازداشت شدند اسامى تعدادی از بازداشت شدگان به این شرح است؛« ایوب خررجی» «یوسف خزرجی»  «جمیل سیلاوی»  «خلیل سیلاوی»  «ابراهیم کروشاوی»

برای آگاهی و اطلاع بیشتر میتوانید از وب سایت کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان به آدرس ذیل بازدید فرمایید.

https://adian.bashariyat.org/

https://adian.bashariyat.org/?p=33630

RSS
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram