اطلاعیه شماره ۱۰۸۳ کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو در خصوص تفاوت و تبعیض بین خواص و شهروندان

تفاوت و تبعیض بین خواص و شهروندان از زمین تا آسمان است

محمود هاشمی شاهرودی ۷۲ ساله متولد نجف در عراق،عضو فقیه شورای نگهبان  بجز۱۰  سال ریاست قوه قضائیه، نائب رئیس اول مجلس خبرگان، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و صادر کننده حکم اعدام صدها تن در ایران، پس از یک بیماری طولانی سوم دی در بیمارستان درگذشت و همراه با کلی هزینه و اجرای مراسم تشع و …. دفن گردید و برای ایشان 1 روز عزای عمومی اعلام نمودند .همزمان :

چهارم دیماه با واژگون شدن یک اتوبوس فرسوده حامل دانشجویان در محوطه دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات در تهران، 10دانشجو با اسامی خانم ها نیلوفر رادمهر، سیده نگار باب الحوائجی، سارا ابوافتحی راد و آقایان  محمد علی ابوافتحی راد، محمد جواد هوشنگی، محمد احسان صفایی، سجاد پور احسان، رحمان عقلمند، محمد رضا فضیلتی نیا و علی حسین زاده نوا کشته شدند و ۲۷ نفر هم زخمی شدند. 

متاسفانه هیچگونه عکس العملی در مقابل این حادثه به جز بی پاسخی و اعزام نیرو های اطلاعاتی و تقویت حراست انجام نشد و حتی ساعتی را برای این نخبگان اعلام عزا و تسلیت از طرف دولتمردان نشد !!!؟؟؟

بگفته حسن عابدی، جانشین پلیس راهنمایی و رانندگی تهران اتوبوس حامل بیش از ۳۰ دانشجو به دلایل نامشخص با یک دیواره بتنی در حاشیه مسیر کوهستانی دانشگاه برخورد کرده است، مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهر تهران گفته است: «اتوبوس چپ شده دانشگاه علوم و تحقیقات معاینه فنی نداشت و این وسیله نقلیه ۶ سال پیش از رده خارج شده بود، این دومین فاجعه سیستم آموزشی و دانشگاهی اخیر است پس از آتش‌سوزی مدرسه زاهدان که هم گریبان دانش‌آموزان را گرفت وهم دانشجویان را که سرمایه‌های هر کشوری به شمار می‌روند. با اینکه دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس هزینه‌های گزافی را از شاگردان و والدین آنها دریافت می‌کنند ولی فاقد ابتدایی‌ترین امکانات ایمنی هستند.

 واکنش مسئولان نسبت به این فاجعه ملی نیز در خور تعمق است: و بر داغ بازماندگان ابن حادثه می افزاید: ژست های تکراری، تشکیل ستادهای بی سرانجام و دستورالعمل های بررسی فجایع سیستم آموزشی و دانشگاهی که از حد نوشته و گفته فراتر نمی رود بلکه نیشتر و نمکی است بر زخم داغ دیدگان و مصدومین.

در تجمع دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات که در میدان دانش برگذار شد محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد که 5 روز پس از حادثه در محوطه دانشگاه حاضر شده بود، به جای پاسخ به سوالات و گوش دادن به خواسته دانشجویان،  سوار بر خودرو با سرعت بسیار از روی دانشجویان رد شد که در این حادثه نیز دو دانشجو مجروح شدند، ایشان همچنین طی اظهار نظری گفته اند: : در حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه اجازه موج‌سواری به دشمن را ندادیم و با حضور دادستان کل کشور در دانشگاه علوم و تحققیقات، دانشجویان فهمیدند.

محسن رضائی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در واکنش به آتش سوزی « دبستان اسوه» زاهدان و واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد، در پست  اینستاگرام خود این فجایع را به نظام قبل نسبت داده و نوشته است:  بقایای فرهنگ شاهنشاهی باعث دو حادثه تلخ اخیر در ایران شد!

برغم آنکه در همه جای دنیا دانشگاهها و مدارس عالی در بهترین مناطق جغرافیایی هستند، در ایران امروز منافع طلبی مسئولان و مدیریتی مبتنی بر عدم رعایت حقوق شهروندی، محل دانشگاهها را به نقاط پرت و دور افتاده انتقال داده اند از جمله دانشگاه علامه و علوم تحقیقات که بر روی دره و کوه بنا شده و بسیار صعب العبور است، چند سال قبل دانشگاه علاامه را نیز به بیابان های دهکده المپیک منتقل نموده و  نمایشگاه بین المللی کتاب را هم در بیابانهای خشک و پرت موسوم به شهرآفتاب  برگزار می کنند. 

نخبه کشی همیشه در صدر عملکرد دولت جمهوری اسلامی ایران قرار داشته، 

با دستاویزهای متفاوت پیوسته معترضین، مخالفین، دگراندیشان و نخبه های ایران می کشند و حذف می کنند  

اعضای کمیته جوان و دانشجو با استناد به اعلامیه جهانی حقوق بشر بخصوص ماده 3 (حق حیات)خواستار احقاق حقوق دانشجویان بوده و ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان این سانحه و آرزوی بهبودی برای مصدومین، اعلام میدارند که مسئولین جمهوری اسلامی ایران موظف به تامین یکی از بدیهی ترین حقوق انسان یعنی امنیت جانی شهروندان می باشند و باید در اینمورد اقدامات لازم را انجام داده، کلیه مسببان این فاجعه را نیز در دادگاهی علنی بصورت شفاف محاکمه نمایند.

    1083

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران  

کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو  

مادهٔ سوم اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر کس حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد.

RSS
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram