ایــران هـفـتـمـیـن آلــوده کــنــنــدۀ هــوا، در جـهــان
ایران با انتشار سالانه ۶۴۸ میلیون تن دیاکسید کربن، مقام هفتم آلوده کننده ترین کشورهای جهان را کسب نمود. در حالیکه 6 کشور دیگر یا از غول های صنعتی جهان هستند ( آلمان ، آمریکا ، ژاپن و روسیه ) و یا از پرجمعیت ترین کشورهای جهان: (چین و هند).
بر اساساس گزارشی که ولی آذرنوش مدیر عامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران در سال 1394 منتشر ساخته است،80% میزان آلودگی هوای تهران به سبب تردد خودروهای فاقد معاینۀ فنی است، او می گوید: باید این زمان را از 4 سال به 2 سال کاهش داد.
در حالیکه معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، خبر از مرگ ۵۵۰۰ ایرانی بر اثر آلودگی هوا در سال ۹۵ را میدهد اختلاف وزارت بهداشت وسازمان محیط زیست بر سر پسمانده های عفونی همچنان ادامه داشته، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگوید: پسمانده های عفونی بعد از عبور از دستگاه اتوکلاو (دستگاههای ضدعفونی کننده وسایل پزشکی) عادی میشود!!!.آمارها نشان می دهد که مصرف سوخت های فسیلی در ایران بسیار بالا است،زیرا این سوخت ها ارزانند، اما بُعد مصرفی ان دو سوی مصرف کننده و تولیدکننده صورت می گیرد.
مصرف کننده: روزانه مقادیر زیادی سوخت های فسیلی نظیر بنزین خریداری میشود چون ارزان است، گازوئیل زیادی مصرف می گردد، چون ارزان است، حتی برای مسافت های کوتاه هم از خودرو استفاده می شود، برای مسافرت های شهری نیز به جای استفاده از وسایل عمومی خودرو تک سرنشین به کار گرفته میشود و . . .
بخش تولید: قسمت عمده ای از مصرف سوخت های فسیلی و زمینه ساز آلودگی هوا اختصاص به تولید دارد،کارخانه ها در ایران به شدت سوخت های فسیلی و به شکل غیر بهینه مصرف می کنند، بازدهی نیروگاه های برق در ایران فقط 35 درصد است که بیانگرانرژی بری بیشتر نسبت به سایر کشورها در تولید برق است و نتیجه آن نیز آلودگی بیشتر است، استفاده نیروگاه ها از سوخت به شدت آلوده کننده مازوت در فصل های سرد، به دلیل مصرف زیاد از گاز خانگی، همچنین در حالیکه بسیاری از کشورهای تولید کننده نفت، گاز همراه با میادین نفتی را نیز به دست می آورند، ایران گازهای همراه با نفت که معادل 10 درصد گاز مصرفی کشور است سوزانده می شود و تاثیر فراوانی بر آلودگی هوا دارد، و بر این مجموعه بیفزائیم: خودروهای دیزلی، خودروهای کاربراتوری تولید سال 82 و قبل از آن ، موتورسیکلت ها، عدم دانش و آگاهی، فقدان تخصص و مهارتهای لازم در میان مسئولان مربوطه
چکیده: سوخت های فسیلی ارزان بودند که زیاد مصرف شدند، آنها زیاد مصرف شدند که هوا آلوده شد، هوا آلوده شد که 550 ایرانی جان باختند، و این چرخه ادامه دارد، پس تا دیر نشده است به جای ارائه راهکارهای عمیق برای کنترل مصرف انرژی در کشور باشیم، راهکارهایی که در حوزه اختیارات «مردم ایران، سازمان محیط زیست» نیست و نیازمند تلاش برای فرهنگ سازی برای عزم ملی در صورت حس مسئولیت دولتمردان دولت جمهوری اسلامی ایران برای اجرای آن است.