تهیه و تنظیم کنندگان:نغمه ظریف مقدم، پروین محمدی افقا، الینا کرم بیگی ، محمد گلستانجو
آگاهی بیشتر:
این گزارشات آماری از میان بیش از ٧٢ خبر که در طول آبان ماه ۱۴۰۳ تهیه شده است.
این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانههای داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کانون حقوق بشر ایران، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی جمعآوری گردیده است.
آمار فوق از گزارشات رسانههای داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمعآوری شده و عملاً نمیتواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیتهای جامعه باشد.
همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق زنان در آبان ماه همکاری کردند: شراره هادیزاده رئیسی، پروین محمدی افقا، نازی جلالی، سونیا سوارکوب، مریم رمضان پور، آیلین علی ویردیلویی، مهناز ترابی، نسرین جهانی گل شیخ ، نغمه ظریفی مقدم، معصومه کریمی، سارا آسیابان، امیر پالوانه، محمد گلستانجو، فرجود تقی پور، افشین مهتاب، میلاد طاهر آبادی ،میباشند.
با پایان ایام مرخصی؛ مریم دریسی به زندان عادل آباد شیراز بازگشت
روز جمعه ۴ آبان ماه، با پایان ایام مرخصی وی صورت گرفته است. این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۶ مهرماه به مدت سه روز به مرخصی اعزام شده بود. خانم دریسی که اهل شهرستان کازرون است، در تاریخ ۱۳ مردادماه سال جاری جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد. ( هرانا ۱۴۰۳/۰۸/۰۴ )
افزایش فشار نهادهای امنیتی بر خانواده آرمیتا گراوند
آرمیتا گراوند،متولد ۱۳ فروردین ۱۳۸۵ در کرمانشاه کرماشان، در ۹ مهر ۱۴۰۲ در پی برخورد ماموران حکومتی به دلیل نقض قانون حجاب اجباری در متروی تهران بیهوش شد. او در بیمارستان فجر، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارتش،بستری و به کما رفت.پس از ۲۸ روز،در۶ آبان۱۴۰۲درگذشت. نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران همزمان بااولین سالگرد قتل حکومتی وی فشارهای شدیدی را بر خانواده این نوجوان اعمال کردهاند.نهادهای امنیتی در روزهای اخیر خانواده آرمیتا را تحت فشار قرار داده و آنها را از انتشار هرگونه مطلب در شبکههای اجتماعی مرتبط با آرمیتا منع کردهاند. حتی انتشار استوری از تاج گلی که برای مزار او تهیه شده است نیز برای خانواده ممکن نبوده و نهادهای امنیتی از این اقدام جلوگیری کردهاند.همینطوراز چند روز پیش،خانه خانواده آرمیتا در تهران تحت نظارت شدیدنیروهای امنیتی قرار گرفته و هرگونه رفت و آمد به منزل آنها به دقت کنترل میشود. این نهادها به خانواده هشدار دادهاند که مراسم سالگرد آرمیتا نباید در منزل یا بر سر مزار او برگزار شود از صبح شنبه،۵ آبان نیروهای امنیتی در اطراف مزار آرمیتا مستقر شدهاند تا مانع از هرگونه تجمع در سالگرد قتل او شوند)۵ آبان هه نگاو)
اتهام اشاعه فساد برای سازندگان یک فیلم
بهتاش صناعیها و مریم مقدم، سازندگان فیلم کیک محبوب من،توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی با اتهام جدید اشاعه فساد مواجه شدند.آنها پیشتر در این پرونده به تبلیغ علیه نظام واقدام علیه امنیت ملی متهم شده بودند. سازندگان فیلم کیک محبوب من با اتهام اشاعه فساد روبرو شدند.تولید فیلم مبتذل و توزیع و انتشار فیلم مبتذل، مصادیق اتهامی بهتاش صناعیها و مریم مقدم، کارگردانان این فیلم است.انها همچنان با ممنوعیت خروج از کشور مواجهاند. (۷ابان۱۴۰۳هرانا)
وریشه مرادی به اعتصاب خود پایان داد
وریشه مرادی در که بیستمین روز از اعتصاب خود بسر میبرد، در روز هشتم آبان ماه ، به اعتصاب غذای خود پایان داد. این زندانی سیاسی از تاریخ ۱۹ مهرماه، در اعتراض به بلاتکلیفی خود، همچنین محرومیت از ملاقات با خانواده و وکیل که از اواسط اردیبهشت ماه سال جاری به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی، صادر شده و افزایش احکام اعدام در ایران، دست به اعتصاب غذا زده بود. (۸ آبان ۱۴۰۳ هرانا )
نیروهای امنیتی مبایل خانم گوهر عشقی را قطع کردهاند
گوهر عشقی، فعال مدنی و مادر ستار بهشتی، کارگر وبلاگنویسی که سال ۹۱ زمانی که ۳۲ سال داشت توسط پلیس فتا بازداشت و در اثر شکنجه ماموران امنیتی کشته شد، در سالگرد کشتهشدن پسرش با انتشار یک ویدیو در اینستاگرام خبر از قطع خط موبایلش توسط نیروهای امنیتی داده است.وی خطاب به علی خامنهای گفت: آب و برقم را هم قطع کنید، کوتاه نمیآیم. اگر سرم را هم ببرند از حرفم بر نمیگردم و کوتاه نمیآیم.(۱۲.آبان ۱۴۰۳ بیبیسی)
پس از نقض حکم اعدام، زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات شریفه محمدی تعیین شد
پرونده شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، پس از نقض حکم اعدام توسط شعبه۳۹ دیوان عالی کشور، جهت رسیدگی مجدد به شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت ارجاع داده شد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی روز پنجشنبه ۲۴ آبان ماه در مرجع قضایی مذکور برگزار خواهد شد.(۱۳آبان ۱۴۰۳ هرانا)
بیخبری از سرنوشت حسین رشیدی و مریم رشیدی
روز دوشنبه ٣٠ مهرماه ١۴٠٣ (٢١ اکتبر ٢٠٢۴)، حسین رشیدی، ۶٠ ساله و فرزندش مریم رشیدی، ٣٠ ساله اهل روستای گاموس از توابع شهرستان ماکو در استان آذربایجانغربی(ارومیه) توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند. حسین و مریم رشیدی پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شدهاند و نهادهای امنیتی آنها را به همکاری با یکی از احزاب کُردستانی اپوزسیون حکومت متهم کردهاند. پیگیری وضعیت این دو شهروند تاکنون بینتیجه بوده و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران از ارائه هرگونه توضیحی در این مورد به خانواده آنها خودداری میکنند.(۱۳آبان.۱۴۰۳ههنگاو)
نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی در اوین، مشکوک به سرطان است
مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی در اوین، روز یکشنبه ۱۳ آبان در گزارشی از وضعیت سلامت او بر اساس نتایج پیگیریهای درمانی موکلش در اعزام هفته گذشته به بیمارستان، در شبکه اجتماعی ایکس تأکید کرد که خانم محمدی از بیمارهای زیادی همچون بیماری قلبی، آرتروز و دیسک، سندروم تیتز در ناحیه سینه و همچنین تودههای در سمت راست سینه رنج میبرد. به تازگی نیز بعد از آزمایشهای متعدد مشخص شد، در ساق پای راست او یک ضایعه استخوانی است که به گفته پزشکان مشکوک به سرطان است و لازم است برای تشخیص نهایی به سرعت نمونه برداری و یا جراحی شود. (۱۴آبان۱۴۰۳صدای آمریکا)
قوه قضائیه از بررسی تقاضای عفو نیلوفر حامدی و الهه محمدی خبر داد
اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ادعا کرد نیلوفر حامدی و الهه محمدی اول آبان امسال تقاضای عفو و مساعدت داشتهاند. وی مدعی شد که این دو خبرنگار زندانی در یک نامه متعهد شدند که اقدامی خلاف قانون و مقررات کشور انجام ندهند. همچنین متعهد شدند که به تعهدات کتبی و اخلاقی پایبند باشند و تقاضای عفو کردهاند. آقای جهانگیر عنوان کرد با توجه به اینکه این دو، بخشی از حبس را گذراندهاند رئیس قوه قضائیه دستور داد نامه آنها برای بررسی و طی مراحل قانونی به کمیسیون عفو در دادگستری استان تهران ارسال شده است و پس از بررسی نتیجه آن اعلام خواهد شد.(۱۵ آبان ۱۴۰۳ صدای آمریکا)
محکومیت زهرا رضایی به ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی
خانم زمان با انتشار مطلبی در این خصوص اعلام کرد که پس از حضور در دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران، مستقر در زندان اوین، از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام تفهیم و سپس با تودیع وثیقه آزاد شده است. وی پیشتر با دریافت ابلاغیه ای به شعبه مذکور احضار شده بود.زینب زمان، شهروند ساکن تهران پیش از این نیز سابقه برخوردهای قضایی را داشته است. ( هرانا ۱۴۰۳/۰۸/۱۵ )
اهواز، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات چهار فعال صنفی معلمان برگزار شد
۱۶ آبان ۱۴۰۳، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سیامک صادقی چهرازی، کوکب بداغی پناه، پیروز نامی و علی کروشات، فعالین صنفی معلمان خوزستان در شعبه سه دادگاه انقلاب اهواز برگزار شد. این چهار فعال صنفی معلمان خوزستان از بابت اتهاماتی همچون اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، تشکیل گروه و اخلال در نظم عمومی به دفاع خود پرداختند. کوکب بداغی پگاه، فعال صنفی فرهنگیان خوزستان مهرماه سال جاری در شعبه ۱۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز تفهیم اتهام و سپس با تودیع وثیقه آزاد شده بود.(۱۶.آبان.۱۴۰۳ هرانا)
اعتراض زندانیان زن اوین به حکم اعدام پخشان عزیزی، مددکار امدادرسان به جنگزدگان
جمعی از زندانیان زن در بند زنان زندان اوین در بیانیهای نسبت به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و فعال در حوزه ژنولوژی، اعتراض کرده و خواستار اقدام فوری برای نجات جان وی شدند. در این بیانیه آمده است که پخشان عزیزی بهخاطر حضور در مناطق جنگی و امدادرسانی به زنان و کودکان جنگزده، بهویژه کسانی که از حملات داعش جان سالم به در برده بودند، دستگیر و به اعدام محکوم شده است. امضاکنندگان این بیانیه با تأکید بر اینکه امدادرسانی به آسیبدیدگان جنگ جرم نیست، از جامعه جهانی خواستهاند تا پیش از آنکه دیر شود، برای جلوگیری از اجرای این حکم اقدام کند. ( ایران وایر۱۷ آبان ۱۴۰۳ )
مجمع جهانی دانشجویان خواستار آزادی فوری دختر علوم و تحقیقات شد
مجمع جهانی دانشجویان روز جمعه ۱۸ آبان با انتشار بیانیهای از بازداشت آهو دریایی، دانشجوی دختر دانشگاه آزاد اسلامی تهران، به شدت ابراز نگرانی کرد. مجمع جهانی دانشجویان تاکید کرد که اعتراض خانم دریایی نشانگر شجاعت و اراده زنان ایرانی در مقاومت علیه محدود شدن حقوق اساسی آنها است. ( صدای آمریکا ۱۹ آبان ۱۴۰۳)
دادگاه انقلاب کرج، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۶ متهم سیاسی برگزار شد
شنبه ۱۹ آبانماه ۱۴۰۳، دادگاه رسیدگی به اتهامات ۶متهم سیاسی در یک پرونده مشترک برگزار شد. هویت ۵تن از متهمان سیاسی عبارتند: اعظم آهوقلندر، حسین جعفر، مهدی توحیدی، محمد عزیزی، نعمت افشار. جلسه رسیدگی به اتهامات این ۶متهم سیاسی در شعبه سوم دادگاه انقلاب شهرستان کرج برگزار شد. ریاست این دادگاه بر عهده قاضی نریمانی بود. اتهام این ۶متهم سیاسی، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، ساخت وسیله برای ارتکاب جرم، عضویت در گروهها با هدف برهم زدن امنیت کشور میباشد. در این جلسه دادگاه، به اتهامات متهم سیاسی خانم اعظم آهوقلندر به عنوان لیدر این گروه رسیدگی شد. این ۶متهم سیاسی در تاریخ ۲۵شهریورماه ۱۴۰۲، همزمان با سالروز آغاز اعتراضات سراسری در منزل خانم آهوقلندر بازداشت شدند. (۱۹.آبان.۱۴۰۳ هرانا)
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات نسرین شاکرمی برگزار شد
روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، اولین جلسه رسیدگی به اتهامات نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی که در زندان خرم آباد محبوس است، به صورت ویدیو کنفرانس در دادگاه کیفری ۲ در شهرستان خرمآباد برگزار شد. خانم شاکرمی از بابت اتهامات توهین به مقدسات و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، به دفاع از خود پرداخت. وکیل وی، علی امیدی نیز به صورت کتبی و شفاهی دفاعیات خود را ارائه داد. آقای امیدی ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که خانم شاکرمی قبل از جلب چند نوبت از طریق سامانه ثنا احضار شده بود، اما متوجه ابلاغیه نشده اند که این امر در نهایت موجب جلب او شده است. به گفته این وکیل دادگستری، بخش دیگری از پرونده نسرین شاکرمی از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام، تحریک مردم به جنگ و کشتار، توهین به رهبری و توهین به خمینی در روزهای آتی در دادگاه انقلاب برگزار خواهد شد.(۲۰.آبان.۱۴۰۳ هرانا)
زندان اوین، آرزو آزرم صفت از رسیدگی پزشکی محروم است
با وجود افزایش شدت درد و ناتوانی در ناحیه کتف و دست خانم آرزو آزرم صفت، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، مسئولین زندان همچنان از دسترسی کامل وی به خدمات پزشکی خودداری کردهاند.( ۲۲ آبان ۲۰۲۴ هرانا )
افتتاح کلینیک ترک بیحجابی در تهران؛ مشاورهای در راستای سیاستهای حجاب اجباری
ستاد امر به معروف اعلام کرد که کلینیک ترک بیحجابی را با هدف ارائه مشاوره روانشناختی و حمایت از دختران نوجوان و جوانی که به دلیل فشارهای محیطی و اجتماعی، با چالشهای مرتبط با رعایت حجاب اجباری مواجه هستند، به فعالیت خواهد پرداخت.( ۲۳ آبان ۱۴۰۳ ایران وایر )
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مژگان سلمان زاده برگزار شد
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مژگان سلمان زاده، شهروند بهائی ساکن تهران در شعبه اول دادگاه انقلاب ماکو برگزار شد. در جریان این جلسه که مورخ ۵ آبان ۱۴۰۳، در شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان ماکو برگزار شد، خانم سلمان زاده از بابت اتهام انتسابی مطابق بند دوم ماده ۵۰۰ مکرر قانون مجازات اسلامی، مبنی بر فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام، به دفاع از خود پرداخت.( ۲۵ آبان ۱۴۰۳ هرانا )
دادگاه انقلاب، جلسه رسیدگی به اتهامات نسرین شاکرمی برگزار شد
در ۲۷ آبان ، جلسه رسیدگی به بخش دیگری از پرونده نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی که در زندان خرم آباد محبوس است، در دادگاه انقلاب این شهرستان برگزار شد.( ۲۸ آبان ۱۴۰۳ هرانا )
آیدا شاکرمی: مادرم در زندان حاضر به امضای توبه نامه نشد
آیدا شاکرمی، خواهر نیکا شاکرمی، نوجوان کشته شده اعتراضات مردمی سال ۱۴۰۱ خبر داده که مادرش نسرین شاکرمی در زندان از سوی نیروهای امنیتی تحت فشار قرار گرفته تا توبهنامهای را امضا کند، اما او حاضر به امضای توبهنامه نشده است.( ۲۸.آبان.۱۴۰۳ ایران وایر )
احضاربه دادگاه
تشکیل پرونده قضایی برعلیه خانم روزنامه نگار در تبریز
خانم فاطمه پورگنجه لو در تاریخ ۱۹ تیرماه توسط پلیس فتا احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. او پس از این بازجویی، با شکایت مرجع انتظامی به اتهام نشر اکاذیب در فضای مجازی، توسط شعبه مذکور احضار شد.وی بیان کرده بود که این پرونده به دلیل انتشار مشکلات واقعی جامعه علیه او تشکیل شده است.در رابطه با پرونده مذکور اوایل شهریور ماه سال جاری، شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز کیفرخواست پرونده وی رابااتهام انتشار اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی را صادر کرد و پرونده وی با صدور قرارجلب به دادرسی به دادگاه ارجاع داده شد.این روزنامه نگار فعال در حوزه اجتماعی رکناروز سه شنبه ۱آبان ماه،دراین خصوص نوشت که نیروی انتظامی تبریز به دلیل انتشار یک خبر تحت عنوان شهرداری تبریز بدون اطلاع شورا،درختان ۱۰۰ ساله را قطع کرد تا کلانتری بسازند،از او شکایت کرده و پرونده قضایی برای وی تشکیل شده است. (۱ابان ۱۴۰۳ هرانا)
ژینا مدرس گرجی جهت اجرای حکم حبس احضار شد
ژینا مدرس گرجی، شهروند ساکن سنندج در تاریخ ۱۲ آبان ماه جهت اجرای حکم حبس، به شعبه چهارم اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان احضار شد. در مهرماه سال جاری، ژینا مدرس گرجی توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس و از بابت اتهام تشکیل دسته و گروه غیرقانونی با هدف براندازی نظام به ۱۶ ماه حبس، جمعاً به ۲۸ ماه حبس محکوم شده بود. همچنین با رای صادره توسط شعبه قضایی مذکور، وی از بابت اتهام همکاری با دولت متخاصم تبرئە شد.( ۹ آبان ۱۴۰۳ هرانا )
زهرا رضایی جهت اجرای حکم حبس احضار شد
زهرا رضایی جهت اجرای حکم حبس به شعبه اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. خانم رضایی اواخر مهرماه توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهاماتی همچون تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی و مداومت در حضور در انظار عمومی بدون حجاب شرعی، به ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۳۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان جریمه نقدی محکوم شد.( ۲۳ آبان ۱۴۰۳ هرانا )
احکام صادره
حکم ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی برای زندانی سیاسی
زهرا رضایی، فعال سیاسی توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت سی میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.اخیراً زهرا رضایی توسط شعبهی ۲۶ دادگاه انقلاب تهران بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام، توهین به خامنهای، پوشش اختیاری در معابر و اماکن عمومی و تشویش اذهان عمومی به ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۳۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.این شهروند دو ماه پیش توسط اطلاعات سپاه احضار شده و پس از بازجویی و تشکیل پروندەی قضایی با تودیع وثیقهی ۱۹ میلیارد تومانی آزاد شده بود. قابل ذکر است که،پس از اعتراض این شهروند به حکم صادره وی اکنون در انتظاربرگزاری دادگاه تجدید نظراست .(۱ابان۱۴۰۳ هه نگاو)
تشکیل پرونده قضایی جدید پس از اتمام محکومیت زندانی سیاسی درتهران
مریم اکبری منفرد ساعت سه بامداد دهم دیماه سال ۱۳۸۸وپس ازحوادث عاشورای ۸۸ بازداشت و در خردادماه سال بعدتوسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به ۱۵سال حبس تعزیری محکوم شد.اتهام این زندانی محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران عنوان شده اما خود او آن را وارد ندانسته است.خانم اکبری منفرد، در روز ۱۹اسفندماه ۹۹،از زندان اوین به زندان سمنان تبعیدشد.در تیرماه امسال وکیل مدافع وی از تشکیل دوپرونده قضایی علیه خانم اکبری منفرد در دادگاه انقلاب خبرداد وگفت که اواز بابت پرونده دیگری به دو سال حبس محکوم شده است.روز دوشنبه یکم آبان ماه،مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی از زندان سمنان جهت اجرای محکومیت دو سال حبس خود،به زندان قرچک ورامین منتقل شد.در تاریخ ۲۰ مهرماه، محکومیت ۱۵سال حبس درتبعیداین زندانی سیاسی به اتمام رسیده بود. (۱ابان۱۴۰۳ هرانا)
محکومیت دو شهروند بهایی در بابل
سوزان عیدمحمدزادگان ونیوشا بدیعی ثابت در تاریخ ۲۴ مردادماه ۱۴۰۲،توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل خانم عید محمدزادگان در بابل بازداشت شدند.این دو شهروند بهائی نهایتا در تاریخ ۲۰ شهریورماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان بابل آزاد شدند.ایشان بر اساس حکمی که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب بابل صادروبه آنان ابلاغ شده،از بابت اتهام ماده ۵۰۰ مکرر یعنی فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یامخل به شرع مقدس اسلام،هر کدام به پنج سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و ۱۸ ماه ممنوعیت از هر گونه فعالیت آموزشی و پرورشی،محکوم شده اند.جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این دودر تاریخ۱۳تیرماه سال جاری در شعبه اول دادگاه انقلاب بابل برگزارشده بود)۲ابان۱۴۰۳هرانا)
جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است: