لیست کتابهای منتشر شده ماه اکتبر ۲۰۲۴

۱- مقالات فروغی(جلد دوم)
محمدعلی فروغی دردشتی در ۱۲۵۴ هجری خورشیدی در تهران چشم به جهان گشود. پدر و نیاکانش بازرگان بودند و ارباب خوانده می شدند. فروغی ملقب به ذکاءالملک، ملی گرا، تجددخواه، روشن فکر، مترجم، ادیب و سخن شناس، فیلسوف، تاریخ دان، روزنامه نگار، سیاست مدار، دیپلمات، نماینده ی مجلس، وزیر و نخست وزیر ایران بود. نخستین کتاب درباره ی فلسفه غرب (سیر حکمت در اروپا) به دست او نوشته شد. فروغی آثار بسیاری از شعرای فارسی نظیر سعدی و حافظ و فردوسی را تصحیح کرد و فرهنگستان ایران را تأسیس نمود. وی در کنگره هزاره فردوسی نیز شرکت داشت. علاوه بر این ها، فروغی آثار متعددی درباره ی تاریخ (به ویژه تاریخ ایران باستان) به رشته تحریر درآورده است.
۲- سایه آسوریک
نویسنده: مریم رئیس دانا. دشوار است، هر صبح بر می خیزد، به پرنده گوش می دهد. سایه هایی که می آیند و می روند. و بعد هیچ. دشوار است ادامه دادن این هیچ.
۳- عبور
نویسنده: مریم رئیس دانا. آمدند و رفتند، آمدند و رفتند ولی هیچکس نماند. مردانی بودند بزرگ شده از قامت و نه بزرگ شده از وظیفه. آن هایی که توانستند زن بودنم را نبینند، دوستانم شدند و ماندند؛ ولی آن ها هم پشت من می آمدند و من آرزومند همراه و همقدمی بودم که نیامد. برای همین آن غروب وقتی یکی را با موهای سفید و شاید هم سن و سال خود بر بسترم دیدم که درست به عادت خودم ملافه را تا زیر چشم ها بالا کشیده بود، به شادی به سویش رفتم که همدم و مونس گمشده ام خودش آمده است. ملافه ی سفید را پس کشیدم، خودم را دیدم که آرمیده بودم، بسیار در آرامش، ولی بدنم سرد و یخ زده و ده سال پس از حالایم بود. این آخرین عبور من بود از زندگی…
۴- ماه شایعه می‌سازد
ماه شایعه می سازد عنوان مجموعه‌ای از شعر و طراحی دیجیتال علیرضا بهنام است که در سال ۲۰۰۶ در تیراژ محدود به شکل دوزبانه با برگردان آلمانی زنده‌یاد دکتر ایرج زهری در آلمان به صورت کاغذی چاپ شد. نسخه حاضر چاپ دوم این اثر است که توسط نشر الکترونیک مایا برای انتشار روی اینترنت آماده‌سازی و منتشر شد. علیرضا بهنام شاعر ایرانی متولد ۱۳۵۲ در تهران است . از او تا کنون ۱۰ مجموعه شعر در داخل و خارج از ایران به چاپ رسیده و شعرهایش در آنتولوژی‌های معتبر بین المللی منتشر شده است.
۵- خواب و خواب نما
نویسنده: ف.الف. کتاب “خواب و خواب نما” یک اثر بی‌نظیر است که در قالب داستان‌های جذاب و پرپیچ و خم، نقدی عمیق بر دیکتاتوری و حکومت‌ مذهبی ارائه می‌دهد. داستان از جایی آغاز می‌شود که نویسنده، به ناگاه خواب‌هایی عجیب و واقع‌نما می‌بیند. این خواب‌ها او را به دنیایی می‌برند که در آن، حکومتی استبدادی و دینی به شکلی مستبدانه بر مردم حکومت می‌کند. هر شب، خواب‌های او تصویرگر داستانی تازه و هولناک از ظلم و ستم، مقاومت و مبارزه، امید و ناامیدی است. این خواب‌ها نه تنها زندگی او را دگرگون می‌کنند، بلکه او را به یک خواب‌نما تبدیل می‌کنند؛ فردی که خواب‌هایش پیامی برای جامعه دارد. در این میان، شخصیت اصلی به تدریج درمی‌یابد که این خواب‌ها تنها رویاهای بی‌معنی نیستند، بلکه حاوی حقیقت‌هایی تلخ و تکان‌دهنده درباره جامعه خود او هستند.
۶- ایران بین دو انقلاب
نویسنده : یرواند آبراهمیان، مترجم : احمد گل محمدی. با توجه به این که درس تحولات سیاسی ایران بین دو انقلاب از دوره‌ی قاجار شروع شده و اتفاقاتی که منجر به انقلاب مشروطه شده را بررسی کرده است. کتاب به این قسمت از تاریخ بسنده نکرده و رویدادهای پس از انقلاب مشروطه و روی کار آمدن دولت رضاشاه را تحلیل کرده است. آبراهامیان نویسنده‌ی کتاب عوامل تاثیرگذار بر سقوط حکومت رضا شاه و شکل‌گیری دولت پهلوی که در دهه چهل شمسی رخ ‌داده است را هم بررسی می‌کند و به تاثیر دین در مسیر انقلاب می‌پردازد و مجموعه عواملی که منجر به رخداد انقلاب ۵۷ شده را توضیح می‌دهد.همچنین در بخش آخر کتاب نقش اقدامات موثر خمینی در شکل‌گیری انقلاب اسلامی را روایت می‌کند.
۷- جنس ضعیف
نویسنده: اوریانا فلاچی، مترجم: ویدا مشفق. پاکستان – این تیکه‌ی کره‌ خاکی که توش ازدواج عاشقانه‌ یی صورت نمی‌گیره و دختری بی ‌شوهر نمی‌ مونه و حساب کتاب به احساسات می‌ چربه. به بخش از منطقه‌ی بزرگیِ که شش‌ صد میلیون آدم توش زندگی می‌کنن. نصف این جمعیت زنن و تو اغلبِ کشورای این منطقه زنا تو حجابِ بلندی که اسمش چادره زندگی می‌کنن. چادر به اونا این امکان رو می‌ده که از نوک پا تا فرقِ سرشون رو از هر مردِ نامحرمی که شوهر یا پسر خودشون نباشه پنهون کنن. زنا از پشتِ دریچه‌ یی که بالای این حجاب قرار داره به آسمون و خورشید و دیگرون نگاه می‌کنن. مثلِ کسی که از پنجره‌ی مشبکی بیرون رو بپاد! قلمروِ اسلام، خیلی بزرگه و کشورای زیادی رو تو خودش داره که پاکستان یه نقطه‌ی کوچیک تو اوناس. پس نمی‌شه در مورد وضعیت زنای مسلمون فقط با نگاه به اوضاع زنای کراچی قضاوت کرد.
۸- کتاب خرد بزرگسالی
نویسنده: سیده فاطمه معزی. در این کتاب «کلمات آشنا با معانی عمیق» ارائه شده تا عمق و ژرفای معنایشان را در ذهن خودم و شما خوانندگان گرامی یادآوری کنم. خود را به چالش بکشید تا هر روز صبح یا عصر یکی از جملات کتاب را انتخاب کنید و سپس به مدت دو دقیقه ساکت بنشینید و در حالی که آن را بی‌صدا در ذهن خود تکرار می‌کنید؛ ببینید چگونه انجام این کار به تدریج نحوه گذر از پیچ و خم‌ها و روزهای سخت زندگی را تغییر می‌دهد.
۹- ایران باستان از موله
نویسنده: موله، مترجم: دکتر ژاله آموزگار. مارین موله ایران‌شناس پرکار و فقید که با مرگی زودرس در ۳۸ سالگی، در پاریس درگذشت، بخش بیشتر تحصیلات ایران‌‌شناسی خود را در فرانسه و در محضر استادانی چون بنونیست و دومناش گذارند و رسالۀ دکتری او که بعداً با عنوان آیین، اسطوره و جهان‌شناسی در ایران باستان منتشر شد با تقریباً ۶۰۰صفحه مطلب، یکی از غنی‌ترین کارهایی است که در این زمینه صورت گرفته است. یکی دیگر از آثار پرارزش او که بعد از مرگش به لطف و همکاری مرحوم دومناش انتشار یافت کتاب افسانه زندگی زردشت بنابر متن‌های پهلوی است. کتاب ایران باستان را موله برای مجموعۀ ادیان جهان آماده ساخت و همان‌گونه که خود در مقدمه توضیح می‌دهد هدف او ترسیم یا طرحی کلی از آیین قبل از اسلام ایرانیان است. در این زمینه او فقط به دین زردشتی اکتفا می‌کند و در مورد آیین‌های دیگری که دورانی از تمدن این سرزمین را دربر گرفته‌اند چون آیین مانی و مزدک و …توضیحی نمی‌دهد. دربارۀ دین زردشتی نیز وارد جزئیات نمی‌گردد، ولی گفتنی‌ها را خوب بیان می‌کند، به‌طوری که خواننده د رپایان کتاب نقشی از موارد کلی دین زردشتی را در خاطر دارد.
۱۰- پا برهنه ها
نویسنده: زاهاریا استانکو، مترجم: احمد شاملو. به سال ۱۹۵۴ برگردان فوق العاده ثی از اشعار یسه نین منتشر کرد که انگیزهی آن انطباق دیدگاه او و شاعر روسی بود. نیز در همین سال دست به انتشار «جنگ شاعران جوان» زد: مجموعه نی که به روشنی موقعیت تاریخی شعر معاصر رومانی را مشخص می کرد.هنگامی که پابرهنه ها منتشر شد، درخشش تند آن چنان بود که چهرهی استانکورا به عنوان «شاعری تثبیت شده» یکسره در ظلمت فراموشی پنهان کرد؟پابرهنه ها یک صاعقه بود. چیزی غیر منتظر و غافلگیرکننده، که در پرتو آن همه چیز بی رنگ می نمود. کتابی که به فاصلهی دو سال به بیش از سی زبان برگردانده شد. با این همه این سرگذشت دستاوردی اتفاقی است که نویسنده خود از آن بدین گونه یاد کرده است….
۱۱- آخرین دفاع و مجموعۀ شعر
نویسنده: خسرو گلسرخی. آخرین باری که دیدمش، اتفاقی بود، اواسط اسفند ۵۱ حلوی آمفی – تاتر دانشکده هنرهای زیبا. رفته بودم برای دیدن نمایش ( چهره های سیمون ماشار ) از برتولد برشت ( که به همت سلطانپور و زحمات ستودنی گروهش به صحنه رفته بود ) استقبال بحدی بود که حتی جایی برای ایستادن هم نمانده بود. خسرو با عاطفه آمده بود و چند نفری هم که نمی شناختم. حال و احوالی کردیم. هر دو بشاش تر و سرحالتر از گذشته بودند بخصوص خسرو که استوار و چابک مثل همیشه و پر انرژی تر از همیشه دلاوری آمادهی رزم را می مانست. زیاد حرف نزده بودیم که خسرو با عذر خواهی از دیگران ، برای عنوان کردن موضوعی که نمی خواست جمع از آن مطلع شوند، مرا بکناری کشید و بی مقدمه گفت ( همین روزها منو میگیرن ) مرکه کنجکاو شده بودم د سده خاط، مطالبه نوشته ها ؟ گفت نه، بعدا” تقیف مرگ…..
۱۲- آشنایی با جمیز جویس
نویسنده: پل استراترن، مترجم: امیر احمدی آریان. نوشته های جیمز جویس نمایانگر یکی از والاترین جلوه های مدرنیسم است جنبش فرهنگی که اروپا و آمریکا را در نخستین دهههای قرن بیستم درنوردید. در پایان قرن نوزدهم، هنر غربی در تمام اشکال آن به حدی از پختگی و پیچیدگی رسید که توانست انعکاسی باشد از جامعه ای که این هنر از دل آن برآمده بود. اما برای دست یافتن به چنین ظاهر متمدنی، این جامعهی تحت سلطهی بورژواها، جامعه ای ساکن، خفقان آور و ریاکار نیز شده بود. عناصر غیرقابل قبول رفتار بشری، مثل شهوانیت بدوی، خشونت غریزی، و هرزگیهای تخیلات ما، از انظار پنهان شد. جامعه شروع کرد به خفه کردن و سرپوش نهادن بر همان انگیزه هایی که موجب خلاقیت پویای آن شده بود…..

RSS
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram