۱- مردان بدون زنان
نویسنده: ارنست همینگوی، مترجم: محمد عباسی. موضوع اصلی این اثر، سرنوشت مردانی است که محبتی از زنان زندگیشان دریافت نکردهاند و برای جبران این خلاء، به روشهای مختلفی متوسل میشوند.این کتاب مجموعهای از 15 رمان از نویسنده مشهور آمریکایی ارنست همینگوی است که همه آنها را در سفری به اروپا در سال 1927 نوشت و متن انگلیسی آن با عنوان مردان بدون زنان، بارها در آمریکا و انگلیس در یک جلد منتشر شد. مانند سایر رمان های همینگوی، نوشتهها در سراسر جهان و به تمام زبان های جهان به عنوان شاهکارهای ادبیات معاصر دریافت شدند. اولین رمان مهم ارنست، خورشید هنوز میوزد، و دومین اثر او در سال ۱۹۲۷ انتشار کتاب مردان بدون زن، بود که با استقبال پرشور منتقدان مواجه شد.
۲- تاریخ تمدن ۱
نویسنده: هنری لوکاس، مترجم: عبدالحسین آذرنگ. کتاب تاریخ تمدن بشر از کهنترین روزگار تا سده کتابی نوشته و چاپ شده در دو جلد است که در آن به اختصار، به ویژگیها و سیر تحولات جوامع انسانی و تمدنها پرداخته می شود. در جلد اول این مجموعه، طی سی و یک فصل، سیر تمدن بشر از زمان پیدایش انسان و عصر سنگ تا سدههای میانه بررسی و تبیین میشود. مخاطبان کتاب را با این مباحث مطالعه میکنند: پیدایش انسان و چیستی فرهنگ او؛ سپیده دم فرهنگ: عصر سنگ؛ آستانه تاریخ: عصر مفرغ و آغاز عصر آهن؛ تمدن مصر؛ تمدن دره دجله و فرات؛ تمدن فنیقی و عبدانی؛ مهاجرتهای اقوام هند و اروپایی، ایرانیان و فرهنگشان؛ تمدنهای خاور دور: تمدن هندی و چیستی؛ بنیادهای تمدن یونانی؛ تمدن یونانی تا عصر ارسطو؛ تمدن یونانی ماب؛ بنیادهای تمدن رومی؛ تمدن رومی؛ علم و دانش یونانی – رومی، حقوقی رومی؛ پیدایش مسیحیت؛ رومیها و بربرها؛ بیزانس: آفرینشگر و نگاهبان تمدن؛ تمدن اسلامی.
۳- تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم جلد ۱
نویسنده: جعفر شهری. تاریخ اجتماعی تهران دانشنامهای است از مکانها،حرفهها و اصناف مردم تهران در قرن سیزدهم بر اساس خاطرات و مشاهدات هفتاد سالهی نویسنده. این کتاب گسترش یافته و کامل شدهء کتاب گوشهای از تاریخ اجتماعی تهران قدیم است که در سال 1357 به بازار عرضه شد. مطالب آن کتاب نیز پیش از آن از برنامهی فرهنگ و مردم، رادیو ایران، زیر نظر مردمشناس فقید، زندهیاد انجوی شیرازی، به مرور پخش میشد. از آن کتاب خوب استقبال شد، حتی در اروپا و آمریکا نیز دوباره به چاپ رسید و خوب فروش کرد و نام نویسنده را بر سر زبانها انداخت. توجه اهل کتاب و دستیابی به احضائیهی بلدیه در سال ۱۳۰۱ شمسی، که حاوی فهرست کاملی از اماکن شهر و بیش از ۵۰۰ حرفه بود، نویسندهی صاحب سخن را بر سر حرف آورد و بر آن داشت تا همت بلند گرداند و با تلاشی ده ساله،از پاییز ۱۳۵۷ تا تابستان ۱۳۶۷، دانشنامهای از مکانها و حرفههای تهران قدیم فراهم کند.
۴- آنوک شاهزاده خانم سرزمین یخی
نویسنده: هانس ویلهلم، مترجم: محمدصادق جابریفرد. آنوک یک شاهزاده خانم خرس قطبی است. بین او و دو خواهرش بر سر قدرت نزاع پیش میآید. آنها آنوک را آزار میدهند. و بعد پدرشان تصمیماتی میگیرد و ماجرا به پیش میرود. داستانی جذاب، تصاویری زیبا و پیامهایی آموزنده برای کودکان.
۵- سفر به ماه
نویسنده: ژول ورن مترجم: محمدصادق جابریفرد. داستان دربارهی گروهی از علمآموزان و ماجراجویان است که با استفاده از یک ماهوارهی فضایی به نام مگرا، به سفری به ماه میروند. داستان از آنجایی آغاز میشود که ماجراجویان برای اولین بار با یک کاشف فضایی به نام مایکل آردن روبرو میشوند. آردن در مورد وجود منابع غنی در ماه و یافتن معادن ارزشمند در آن اطلاعاتی را ارائه میدهد. او به تیم ماجراجویان اجازه میدهد تا با استفاده از ماهوارهی مگرا، سفری به ماه برگزار کنند. سپس گروه برای سفر خود آماده میشوند و با استفاده از ماهواره، به ماه سفر میکنند. در طول سفر، آنها با چالشها و مشکلات فراوانی مواجه میشوند. آنها با مناطق مختلف ماه آشنا میشوند و معماری، جغرافیا، و شرایط زندگی ماه را بررسی میکنند.
۶- شعر پیشگویی شاه نعمتالله ولی
شاه نعمتالله ولی یک از صوفیان بزرگ ایران و یکی از پیشگویان بزرگ و به نام ایران و جهان است. کتاب چاپ قدیم و با زبان فارسی اردو است. کتاب پیشگوییهای شاه نعمتالله ولی در بسیاری از نسخهها تحریف شده و بر اساس اعتقادات و نظرات شخصی در عصر معاصر تغییر پیدا کرده است که به راحتی در فضای اینترنت منتشر شده. قدیمیترین نسخهی خطی دیوان شاه نعمتالله ولی مربوط به دوره صفویه بوده و در ماهان کرمان نگهداری میشود.
۷- ۲۰ سال جاسوسی در اسرائیل
نویسنده: صالح مرسی صالح، مترجم: عبدالصاحب سعیدی. کتاب ۲۰ سال جاسوسی در اسرائیل پرفروشترین رمان سیاسی در مصر است که شامل ۳ جلد میباشد. رمان ۲۰ سال جاسوسی در اسرائیل میتواند به عنوان یک داستان زیبا و جذاب درباره خاطرات یک جاسوس ماهر به حساب بیاید که با خواندن آن از اوضاع مصر و روابط میان رژیم صهیونیستی و مصر مطلع شد. مصری که سالها درگیر تنش با اسرائیل بود و سالیان سال در میان کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی اوضاع شکرابی حاکم بود.
۸- بزرگان تنکابن
نویسنده: محمد سمامی حائری. بزرگان تنکابن عنوان کتابی است که به ذکر احوال و آثار بزرگان تنکابن و رامسر پرداخته است. مؤلف در مقدمهی کتاب می نویسد: ابتدا تصمیم بر این بود که فقط بزرگان رامسر را تدوین نمایم ولی پس از شروع به نوشتن دریغم آمد که بزرگان منطقه ی تنکابن را تنظیم ننمایم. فهرست بزرگانی که ایشان در این شهر به ذکر و شرح حال آنها پرداخته به 353 نفر می رسد که به همت کتابخانهی عمومی آیتالله العظمی مرعشی نجفی (رحمتالله علیه) منتشر شده است.
۹- جستاری در فهم بشر
نویسنده: جان لاک، مترجم: رضازاده شفق. جان لاک، متولد ۱۶۳۲ و درگذشته به سال ۱۷۰۴، یکی از مهمترین مفسران نظریه قرارداد اجتماعی و از جمله پیروان مکتب تجربهگرایی فلسفی است. کتاب جستاری در فهم بشر، هم اولین و مفصلترین متن نظاممند در مکتب تجربهگرایی است. برنارد راسل در تاریخ فلسفه غرب خود، لاک را از پرنفوذترین فلاسفه دوران مدرن دانسته است. اولین ویراست این کتاب سال ۱۶۸۹ منتشر شد و همان زمان مورد استقبال گروههای فلسفی قرار گرفت. این کتاب تا زمان مرگ لاک، بارها ترجمه و تجدید چاپ شد. برهانهای متعدد برای اینکه انسان فاقد ایده فطری است، کیفیات اولیه و ثانویه، حافظه امر نامتناهی، ضرورت و اختیار، هویت شخصی، ذات واقعی و ذات نامی، نام جوهرها، دانش شهودی و برهانی، نقصهای زبان، علم انسان درباره خدا، نسبت ایمان و خرد و … از جمله موضوعاتی هستند که لاک در ایناثر خود به آنها پرداخته است.
۱۰- هفت درس کوتاه فیزیک
نویسنده: کارلو روولی، مترجم: قاسم کیانی مقدم. هفت درس کوتاه فیزیک با نام اصلی «sette breiv lezioni di fisica» سال ۲۰۱۴ در ایتالیا منتشر شد. این کتاب به زبانی ساده و روان بسیاری از پدیدههای جذابی را که علم فیزیک به آن میپردازد برای عموم بیان کرده است. کارلو روولی معلم بینظیری است که در باز کردن مفاهیم پیچیده توانایی بسیار زیادی دارد و آثاری که برای عموم مینویسد بهشدت قابلتوجهاند. او در این کتاب از نسبیت اینشتین حرف زده است ساختار کیهان و ذرات تشکیلدهندهی آن را شرح داده است و سفری جذاب به دنیای علم را برای مخاطبش ترتیب داده است.
۱۱- شعر بال
کتاب شعر بال اثر رضا دلاوری متخلص به جاوید آزاد، شعری نو و منحصر به فرد است. رضا دلاوری یا جاوید آزاد، شاعر و گوینده شیرازی است. اشعار جاوید آزاد اکثرا با مفاهیم فلسفه و عرفان و روانشناسی همراه است. ایجاز که از مهمترین مشخصه های شعر چامک (شعر کوتاه نوین) میباشد، در کتاب بال بسیار دیده میشود. ایجاز به معنی زدودن شعر از حواشی و کلمات اضافه است. بطوریکه با کمترین تعداد کلمات، ابیات و جملات، توان بیان مقصود وجود داشته باشد.
۱۲- اختیار آزاد زیستن
نویسنده: هانا آرنت، مترجم : فرهاد سلمانیان. کتاب اختیار آزاد زیستن اثر معروف هانا آرنت در واقع بررسی مفهوم اختیار آزاد زیستن و اهمیت آن در جامعهها و فلسفه سیاسی است. در این کتاب، هانا آرنت به موضوعات متعددی پرداخته و نظریههای خود را دربارهی اختیار آزاد زیستن و مفاهیم مرتبط با آن ارائه کرده است. او به بررسی انواع مختلف حکومت و نظامهای اجتماعی میپردازد و نگرشهای مختلف به اختیار آزاد زیستن در این سیاق را ارزیابی میکند و به بررسی انواع اختیار آزاد زیستن پرداخته و تفاوت آنها را تبیین میکند. اختیار آزاد زیستن سیاسی و خصوصی از جمله مفاهیمی هستند که در این کتاب به آنها پرداخته میشود.
فروردین ۰۶