گزارش آماری نقض حقوق محیط زیست، آذر ماه ۱۴۰۲

تهیه کنندگان: مینا آقا بیگی ، اصغر خدابنده سامانی

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از۱۲۸خبر که در طول ماه آذرتهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع ازمحیط زیست تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند هرانا، ایلنا، ایرنا، دیده‌بان، ایسنا، مهر، خبربان، قطره، تسنیم، یورونیوز، انصاف و پایگاه خبری محیط زیست و حیات وحش جمع‌آوری ‌گردیده است.آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حفاظت محیط زیست درآذرماه همکاری کردند، خانم‌ها و آقایان: مینا آقابیگی، ایرانداخت کیا، علیرضا جهان‌بین، رزا جهان‌بین، علی برومند، کاوه قزلباش، ندا فروغی، فرشته خیام‌الحسینی، صمد جعفری، سپهر رضائی شایان، سعید طائف، محمودرضا صالحی، اصغر خدابنده سامانی، ناصر خواجوی اورکی، قندیل دادخواه، مرضیه علی‌کرمی، بهاره مسگری، سونیا سوارکوب، شیما یاحق، امیر ولی‌زاده می‌باشند.

۱: آلودگی هوا

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول(سالم) یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا خیلی ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است .با توجه به این تقسیم بندی وضعیت آودگی هوا در آذر  ما 1402  در ایران به شرح ذیل می باشد .

  1. نوبت عصر مدارس ۵ شهر استان تهران غیرحضوری شد

خبر گزاری ایسنا : براساس تصمیم کارگروه هماهنگی مواقع اضطرار آلودگی هوا، فعالیت آموزشی مدارس در کلیه مقاطع تحصیلی در شهر‌های ورامین، قرچک، باقر شهر، کهریزک و قلعه نو در شیفت بعد از ظهر امروز (۴ آذر ماه) غیر حضوری شد؛ و به صورت مجازی برگزار می‌شود. ( 4 آذر)

  1. وضعیت هوای تهران ۱۴۰۲/۰۹/۰۶؛ وضعیت “قرمز” در ۱۳ منطقه

خبرگزاری تسنیم : بر اساس داده‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای امروز دوشنبه 6 آذرماه 1402 پایتخت در اکثر مناطق در شرایط “ناسالم برای گروه‌های حساس” قرار دارد، همچنین میانگین غلظت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون که آلاینده اصلی تهران در روز گذشته نیز بوده است، هم‌اکنون عدد 131 را نشان می‌دهد. ( 6 آذر )

  1. از دلایل آلودگی هوای تهران در 6 ماه دوم سال مازوتش‌سوزی است

خبرگزاری آریا : سوده نجفی در یکصد و نود و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هفته گذشته موضوعی را مطرح کرد مبنی بر اینکه قول نمی دهد در فصل زمستان مازوت سازی انجام نشود، اظهار کرد: این موضوع به نوعی شفاف سازی است اما سوال من این است که وظیفه رییس سازمان محیط زیست چیست؟ اجرای قانون هوای پاک چه می شود؟ این اظهارات شانه خالی کردن از اجرای قانون و عدم انجام مسئولیت های اصلی سازمان است. ( 7 آذر )

  1. هوای اراک و دلیجان، ناسالم شد

خبرگزاری ایسنا : علیرضا محرابیان اظهار کرد: براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای استان، متوسط شاخص کیفیت هوای اراک در ۲۴ ساعت گذشته، منتهی به ساعت ۱۱ صبح امروز هشتم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با عدد ۱۰۵ و هوا ناسالم برای گروه های حساس بوده است.وی شاخص لحظه‌ای کیفیت هوا ساعت ۱۱ صبح امروز در اراک را ۱۲۲ و در دلیجان را ۱۱۳ بیان کرد که هر دو شاخص نشان از ناسالم بودن هوا برای گروه های حساس دارد. ( 8 آذر )

  1. هوای اراک ناسالم شد

خبرگزاری ایسنا : محرابیان، میانگین شاخص لحظه ای کیفیت هوا در ساعت ۱۲ در اراک ۱۳۷ و گویای هوای ناسالم برای گروه های حساس بوده است که البته شاخص در ایستگاه قائم مقام فراهانی به ۱۵۵ و ناسالم بودن هوای برای تمام گروه های سنی رسید و این شاخص به صورت میانگین در ساعت ۱۳ نیز به ۱۳۵ رسید. ایستگاه های خیابان قائم مقام فراهانی و میرزای شیرازی هر دو با شاخص ۱۵۵ و ۱۵۴ از ناسالم بودن هوای اراک برای تمام گروه های سنی خبر می دهند. ( 9آذر )

  1. وضعیت هوای تهران ۱۴۰۲/۰۹/۱۰؛ تنفس هوای آلوده در روز پایانی هفته

خبرگزاری تسنیم : بر اساس داده‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای امروز جمعه 10 آذرماه 1402 پایتخت در اکثر مناطق در شرایط “ناسالم برای گروه‌های حساس” قرار دارد، همچنین میانگین غلظت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون که آلاینده اصلی تهران در روز گذشته نیز بوده است، هم‌اکنون عدد 124 را نشان می‌دهد. ( 10 آذر )

  1. شاخص هوای روز جمعه اصفهان قرمز است/ یک منطقه در وضعیت خطرناک

خبرگزاری مهر : بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر در ایستگاه پایش خیابان ۲۵ آبان با ۱۶۸، پارک زمزم با ۱۶۲، خیابان پروین اعتصامی با ۱۶۴، بزرگراه خرازی با ۱۸۳، دانشگاه صنعتی با ۱۷۷، رهنان با ۱۶۹، سپاهان شهر با ۱۵۵، زینبیه با ۱۷۱، خیابان فرشادی با ۱۷۳، فیض با ۱۶۶، بولوار کاوه با ۱۶۱، کردآباد با ۱۹۴ و ولدان (ورزشگاه میثاق) با ۱۶۵ AQI در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم شهروندان است. ( 10 آذر )

  1. ثبت آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان

خبرگزاری مهر : بنا بر اعلام سامانه مرکز پایش کیفی هوای کشور در روز جاری (۱۰ آذرماه ۱۴۰۲) شاخص کیفی هوای در اهواز با ۱۷۹ AQI در وضعیت ناسالم بودن هوا برای تمامی گروه‌های سنی به ثبت رسید که این شاخص نشان دهنده ناسالم بودن هوا برای تمامی گروه‌های سنی است. همچنین این میزان در شهرهای دشت آزادگان ۱۴۰، شوشتر ۱۳۹، اندیمشک ۱۰۷ و دزفول ۱۰۶ AQI رسید که نشان دهنده ناسالم بودن هوا برای گروه‌های حساس است. ( 10 آذر )

  1. علت اصلی اجرا نشدن قانون هوای پاک چیست؟

خبرگزاری ایسنا : قانون هوای پاک از سال ۹۶ جایگزین قانون «نحوه جلوگیری از آلودگی هوا» شد. این در ۳۴ ماده و ۳۹ تبصره تصویب شده است. در قانون هوای پاک حدود ۱۷۶ «تکلیف‌ – دستگاه» احصا شده است. تکلیف – ‌دستگاه یعنی موضوعی مانند نوسازی حمل و نقل عمومی متوجه چندین دستگاه است که این موارد احصا است. این قانون بر اساس ۳۴ ماده خود ۲۱ دستگاه اجرایی ازجمله وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، نیروی انتظامی، شهرداری، صدا و سیما و.. را مکلف کرده است که هر یک به‌ تناسب وظایف خود، اقداماتی را برای کنترل آلودگی هوا در کشور اجرایی کنند.سید محمد میرزایی قمی درباره علت اجرا نشدن برخی مواد قانون هوای پاک به ایسنا گفت: نحوه تأمین منابع مالی، یکی از علت‌های اصلی عدم اجرای برخی از مفاد این قانون است . (10 آذر )

  1. افزایش آلودگی هوای کلانشهرها تا پنج روز آینده

خبرگزاری ایسنا : صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا افزود: طی پنج روز آینده در بیشتر مناطق کشور جوی آرام و پایدار مستقر خواهد بود و با توجه به پایداری و سکون هوا غلظت آلاینده‌های جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت به‌ویژه در کرج، تهران، اراک و اصفهان افزایش می‌یابد که موجب کاهش کیفیت هوای این مناطق می‌شود. ( 11 آذر )

  1. منشأ آلودگی هوای تهران خودرو است یا مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها؟

خبرگزاری رویداد 24 : رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم گفت: مشکل آلودگی هوا مانند سال‌های گذشته منابع متحرک و ساکن است. نیروگاه‌ها مازوت‌سوزی ندارند، ولی سالانه به تعداد خودروهای فرسوده افزوده می‌شود و سن خودروهای فرسوده قبلی هم افزایش یافته است. راهکار برون‌رفت از معضل آلودگی هوا اجرای کامل قانون هوای پاک است که بسیاری از مفاد آن در ۲ دهه گذشته اجرا نشده است.  ( 11 آذر )

  1. نفس تبریز به خس خس افتاد

خبرگزاری فارس : مدیرکل حفاظت محیط زیست گفت: شاخص کیفیت هوای تبریز، امروز شنبه ۱۱آذر ماه، در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد .( 11 آذر )

  1. هوای کلانشهر مشهد آلوده است

خبرگزاری ایرنا : مهدی اله‌پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین ۲۴ ساعته شاخص کیفیت هوای مشهد با عدد ۱۰۸ نشان دهنده قرار داشتن هوا در شرایط ناسالم است و شاخص های یک تا ۲ ساعت گذشته نیز با عدد ۹۶ اگرچه از سالم بودن هوا برای شهروندان مشهدی حکایت دارد اما تا گذشتن این عدد از رقم ۱۰۰ و ورود شاخص به وضعیت آلودگی هوا فاصله کمی باقی مانده است.وی با بیان این که کیفیت هوا در مناطق “سرافرازان، سمزقند، هفت حوض، شهید کریمی، امامیه و ماشین ابزار” مشهد در شرایط سالم است اضافه کرد: کیفیت هوا در سایر ۱۷ منطقه دارای ایستگاه سنجش کیفیت هوا در شرایط ناسالم گزارش شده است. ( 11 آذر )

  1. هوای ارومیه ناسالم شد

خبرگزاری اقتصاد آنلاین : سعید موسوی در این زمینه با بیان اینکه شاخص کیفیت هوا در ارومیه طبق آخرین داده‌های دریافتی ۱۱۸ است افزود: در نخستین ساعت‌های بامداد روز دوشنبه نیز کیفیت هوا در ارومیه و سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس بود. ( 13 آذر )

  1. تدوام آلودگی هوا در تبریز

خبرگزاری ایسنا : بر اساس اعلام مرکز پایش کیفی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، هوای تبریز براساس ذرات ۲.۵ میکرون برابر ۱۵۰ بوده که در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.در وضعیتی که هوا برای گروه‌های حساس ناسالم است، توصیه می‌شود افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا ریوی، زنان باردار و شیرده، سالمندان و کودکان از فعالیت طولانی و سنگین در خارج از منزل خودداری کنند. ( 14 آذر )

  1. افزایش مرده‌زایی به‌دلیل آلودگی هوا در کشور

خبرگزاری منیبان : محمد درویش گفت: متأسفانه مردم دارند قربانی می‌شوند و اعلام شده که هر سال هشت درصد مرده‌زایی جنین به دلیل آلودگی هوا در ایران اتفاق می‌افتد؛ که یکی از بالاترین نرخ‌ها در سطح جهان است. همچنین کشتاری که متأسفانه به دلیل آلودگی هوا اتفاق می‌افتد، به بیش از ۵۰ هزار نفر در سال رسیده و در تهران این رقم پنج هزار و ۵۰۰ نفر در سال است. ( 15 آذر )

  1. مازوت‌سوزی در نیروگاه بعثت نداریم

خبرگزاری ایسنا : مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: در مجموعه بعثت بر اساس پایش ما گوگرد دی‌اکسید منتشر نشد و در نتیجه سوخت مازوت مصرف نشده است.وی تاکید کرد: در نیروگاه منتظر قائم نیزپایش‌ها به‌صورت دائم انجام می‌شود که بر اساس آمار حاصل از پایش، تا این لحظه در سال ۱۴۰۲، یک لیتر هم مازوت مصرف نشده است. ( 15 آذر )

  1. هشدار سازمان بازرسی کل کشور به سازمان حفاظت محیط زیست؛ اجرای قانون هوای پاک مغفول مانده است

خبرگزاری تسنیم : معاون تولیدی سازمان بازرسی طی نامه‌ای به سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه ناظر بر اجرای قانون هوای پاک، نسبت به مغفول ماندن اقدامات زیربنایی در اجرای قانون هوای پاک هشدار داد.در این نامه اشاره شده؛ با وجود این که در مواد (8) ، (11) ، (12) و (18) قانون فوق‌الذکر تکالیفی برای وزارتین نفت و صنعت، معدن و تجارت در راستای بهبود وضعیت تولید سوخت فسیلی و بهبود کوره‌های احتراقی «نیروگاه‌ها، صنایع و خودروها» تعیین شده؛ لیکن کماکان در این خصوص اقدام اجرایی مؤثری به عمل نیامده است. ( 15 آذر )

  1. تعطیلی مدارس/ شنبه مدارس این شهرها تعطیل می‌شود

خبرگزاری اقتصاد نیوز: این سوال مطرح است که هفته آینده، مدارس باز می‌شود؟ معاون وزیر بهداشت گفت: در صورت تشدید آلودگی هوا جلسه کمیته اضطرار تشکیل می‌شود و بستگی به شدت آلودگی و غلظت ذرات تصمیم‌گیری خواهد شد . ( 16 آذر )

  1. اخطار به پالایشگاه تهران به خاطر نقش ۱۰ درصدی در آلودگی هوا

خبرگزاری آرمان ملی : مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه منابع ثابت آلودگی هوا حدود ۴۱ درصد در آلودگی هوای تهران نقش دارند و از این میان حدود ۱۰ درصد مربوط به واحد‌های پالایشگاهی و نیروگاهی است، افزود: این واحد‌ها ملزم به رفع آلودگی هستند و برای رفع آلودگی برخی از این واحد‌ها مانند پالایشگاه نفت تهران اقدامات حقوقی و قانونی شده و در حال پیگیریست. ( 16 آذر )

  1. آلودگی هوا در مشهد ۶ روزه شد

خبرگزاری قدس خراسان : مهدی اله‌پور در این باره عنوان کرد: میانگین ۲۴ ساعته شاخص کیفیت هوای مشهد با عدد ۱۳۰ نشان دهنده قرار داشتن هوا در شرایط ناسالم و آلوده است و شاخص یک تا ۲ ساعت گذشته با عدد ۷۹ از شرایط سالم هوا خبر می دهد.وی با بیان اینکه کیفیت هوا در ۶ منطقه مشهد در شرایط ناسالم است، اضافه کرد: کیفیت هوا در سایر ۱۷ منطقه دارای ایستگاه سنجش در شرایط سالم گزارش شده است. ( 17 آذر )

  1. پول نداریم قانون هوای پاک را اجرا کنیم!

خبرگزاری آرمان ملی : مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم : از دلایل عدم تحقق قانون هوای پاک عدم تامین اعتبارات و امکانات لازم همچنین محدودیت‌ ناشی از تحریم برای دسترسی به فناوری‌های روز مرتبط با کاهش آلایندگی و ارتقای استاندارد خودروها است. ( 18 آذر )

  1. منشا 92 درصد آلودگی هوای تبریز منابع متحرک است

خبرگزاری فارس : مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: سهم آلودگی هوا از منابع مختلف شامل منابع متحرک ۹۲ درصد و منابع ثابت ۸ درصد است ( 19 آذر )

  1. هوای ۶ شهر خوزستان در وضعیت “قرمز

خبرگزاری ایسنا : بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۹ امروز (۲۰ آذرماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه‌های استانداری خوزستان و اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز ۱۷۰، ایستگاه ایستگاه نیوساید در اهواز ۱۶۷، ایستگاه شرکت ملی حفاری در اهواز ۱۶۶، ایستگاه پست برق شماره ۳ اهواز ۱۶۱، ایستگاه آبادان ۱۹۳، ایستگاه شادگان ۱۷۶، ایستگاه هندیجان ۱۷۴، ایستگاه سوسنگرد ۱۶۷ و ایستگاه شوشتر ۱۶۲ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهرها در وضعیت “ناسالم” و “قرمز” بوده است. ( 20 آذر )

  1. ۱۵ تا ۲۰ درصد آلودگی هوای تهران به دلیل زباله‌سوزی است

خبرگزاری بازار : علی سلاجقه امروز (دوشنبه، ۲۰ آذرماه) در آیین گرامیداشت روز جهانی خاک که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، در خصوص آلودگی آب و خاک کشور به دلیل مدیریت ناصحیح پسماند اظهار کرد: در آلودگی هوای تهران ۱۵ تا ۲۰ درصد سهم زباله‌سوزی‌های جنوب تهران است که در این خصوص شهردار تهران را مکلف به مدیریت صحیح آن کرده‌ایم. ( 20 آذر )

  1. خشکی تالاب ها ریشه ریزگردها است/ تعطیلی ۵ معدن در مازندران

خبرگزاری قدس آنلاین : مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به این که ریشه داخلی ریزگردها ناشی از خشکی تالاب ها است خواستار رعایت حق آبه آن از سوی وزارت نیرو شد. ( 23 آذر )

  1. هیچ شهر خوزستان هوای پاک ندارد

خبرگزاری قدس نیوز : بنا بر اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای امروز پنج شهر خوزستان در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و نارنجی بوده است.بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه شرکت ملی حفاری در اهواز ۱۳۷، ایستگاه پست برق شماره ۳ اهواز ۱۳۱، ایستگاه استانداری خوزستان در اهواز ۱۲۸، ایستگاه‌ اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز ۱۲۰، ایستگاه نیوساید اهواز ۱۱۸، ایستگاه سوسنگرد ۱۳۳، ایستگاه شادگان ۱۲۶، ایستگاه آبادان ۱۱۴ و ایستگاه شوشتر ۱۰۴ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهرها در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس و نارنجی بوده است ( 24 آذر )

  1. وضعیت هوای تهران ۱۴۰۲/۰۹/۲۷؛ “ناسالم” برای همه گروه‌ها

خبرگزاری تسنیم : به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بر اساس داده‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای امروز دوشنبه 27 آذرماه 1402 پایتخت در اکثر مناطق در شرایط “ناسالم” قرار دارد همچنین میانگین غلظت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون که آلاینده اصلی تهران در روز گذشته نیز بوده است، هم‌اکنون عدد 151 را نشان می‌دهد. ( 27 آذر )

  1. افزایش آلودگی هوا در ۱۰ کلانشهر

خبرگزاری مهر : سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد از پایداری جو و سکون هوا، تداوم پایداری هوا همراه با افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا از دوشنبه (۲۷ آذر) تا جمعه (اول دی) خبر داد.این شرایط جوی روز دوشنبه در اصفهان، اهواز، یزد، سه‌شنبه در تهران، اراک، اصفهان، اهواز و یزد، چهارشنبه در تهران، کرج، اصفهان، اهواز، سمنان، مشهد، یزد و اراک، پنجشنبه در تهران، کرج، سمنان، اصفهان، اهواز، یزد، مشهد، اراک و تبریز و جمعه در تهران، کرج، قزوین، سمنان، اصفهان، اهواز، مشهد و یزد پیش‌بینی می‌شود. ( 27 آذر )

  1. خوزستان هیچ طرح پژوهشی برای آلودگی هوا ندارد

خبرگزاری فارس : کارشناس و فعال محیط زیست گفت: مسئولیت تشخیص علت آلودگی و منبع آلودگی به عهده موسسات پژوهشی و دانشگاه شهید چمران اهواز است، تا مشخص شود هر کدام از آلاینده‌ها چه سهمی در آلودگی دارند که متاسفانه در خوزستان چنین پژوهشی وجود ندارد. ( 27 آذر )

  1. هوای دو شهر خوزستان در وضعیت “قرمز

خبرگزاری آفتاب نیوز: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۹ امروز (۲۸ آذرماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز ۱۵۷، ایستگاه شرکت ملی حفاری در اهواز ۱۵۵، ایستگاه استانداری خوزستان در اهواز ۱۵۳ و ایستگاه سوسنگرد ۱۶۹ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهرها در وضعیت “ناسالم” و “قرمز” بوده است. ( 28 آذر )

  1. هوای تبریز «ناسالم» شد

خبرگزاری ایرنا : مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی: اکنون شاخص هوای تبریز بر اساس ذرات ۲.۵ میکرون معادل ۱۱۷ است که برای گروه های حساس ناسالم می باشد. ( 29 آذر )

۲: آلاینده‌های زیست‌محیطی(ورود فاضلاب و پسماند به منابع آبی، دپو نامناسب و ریختن زباله به طبیعت، گازهای گلخانه ای)

  1. ۱۸۲ واحد صنعتی دیگر استان مرکزی به فهرست صنایع آلاینده اضافه شد

خبرگزاری تسنیم : معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت استان مرکزی تصریح کرد: بر اساس گزارش کارشناسی و سوابق پایش خوداظهاری و غیرخوداظهاری صنایع، که در بازه زمانی سه ماهه تهیه می‌شود نیز از ابتدای سال تاکنون تعداد 182 واحد آلاینده در فهرست صنایع آلاینده استان مرکزی قرار گرفته است. ( 1آذر )

  1. تشدید پایش واحدهای صنعتی آلاینده کاشان؛ ۲ واحد متخلف به دادگاه معرفی شد

خبرگزاری تسنیم : رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشان با بیان اینکه طرح تشدید پایش واحدهای صنعتی آلاینده در کاشان کلید خورد، گفت: ۲واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند. ( 1 آذر )

  1. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: قول نمی‌دهم مازوت‌سوزی نداشته باشیم

خبرگزاری ایسنا : رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نمی‌توانم قول بدهم در زمستان مازوت‌سوزی نداشته باشیم اما به عنوان مسئولی که وظیفه پیگیری این موضوع را برعهده دارم، این مساله را پیگیری می‌کنم. ( 2آذر )

  1. تعیین مهلت یک ساله برای خاموش شدن فلرهای خوزستان

خبرگزاری تسنیم : رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به پالایشگاه شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون یک سال فرصت می‌دهیم که نسبت به جمع‌آوری فلرسوزی اقدام کند و دیگر فلرسوزی نداشته باشد. ( 2 آذر )

  1. هر هفته دو تا سه واحد معدنی درمسیرجاده هراز توقف فعالیت یا پلمب می‌شود

خبرگزاری ایسنا : مازندران معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، گفت: بی تفاوتی برخی مدیران واحدهای معدنی در رعایت الزام‌های زیست محیطی باعث شده تا به طور میانگین هر هفته دو تا سه واحد معدنی درمسیرجاده هراز توقف فعالیت یا پلمب شود. (4آذر)

  1. هشدار زیست‌محیطی به واحدهای تولید روغن‌ زیتون در رودبار

خبرگزاری ایسنا : گیلان رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست رودبار با بیان اینکه واحدهای روغن کشی در شهرستان رودبار یک مرحله به دلیل عدم رعایت موارد زیست محیطی پلمب شدند، گفت: واحدهای تولیدی با تعهد به این موضوع که اقدام به بهسازی واحد کنند با توجه به ملاحظاتی که در امر حمایت از تولید وجود دارد با تعهد محضری به مقام قضایی یک مرتبه فک پلمب شدند که در ادامه در صورت عدم تمکین مجددا اقدام می‌شود. ( 4 آذر )

  1. 7 واحد صنعتی آلاینده در شهرستان اصفهان پلمب شد

خبرگزاری فارس : رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان اصفهان گفت: پیرو برخورد قانونی با واحدهای آلاینده، 7 کارخانه رنگرزی و تکمیل پارچه در حوزه استحفاظی این شهرستان پلمب شد.  ( 5 آذر )

  1. برخورد با ۹۰ مورد پسماند سوزی در شهر دماوند

خبرگزاری مهر :  نقی میرزا کریمی عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متأسفانه شهر دماوند به‌دلیل بادهای غرب به شرق همانند سال‌های گذشته تحت تأثیر آلودگی هوای تهران قرار گرفته است که در این راستا مصوبات سومین جلسه کارگروه مواقع اضطرار آلودگی هوای استان تهران روز گذشته از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده است.  ( 13 آذر )

  1. نگرانی از گسترش میکروپلاستیک‌ها در سواحل هرمزگان

خبرگزاری فارس : معاون طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست هرمزگان در جریان پاکسازی ساحل سورو در بندرعباس، گسترش میکروپلاستیک ها در سواحل این استان را سبب تأثیرات خطرناک بر بدن انسان ها در آینده عنوان کرد. ( 13 آذر )

  1. جولان پسماندسوزی و ضایعات سوزی در حاشیه تهران

خبرگزاری ایسنا : مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه گشت و پایش‌های شبانه محیط زیست استان تهران از آبان ماه آغاز شده است، گفت: در این گشت‌ها از واحد صنعتی، صنفی و تولیدی کوچک و بزرگ مقیاس استان بازدید و فعالیت واحدهای آلاینده هوا در این پایش‌ها متوقف شده و یا به حالت تعلیق در آمده است.  ( 14 آذر )

  1. تصویر زشت خلیج فارس با فاضلاب شهری بندرعباس

خبرگزاری اطلاعات : سارا چشم براه خبرنگار اطلاعات از بندرعباس نوشت: موضوع ورود فاضلاب به دریا در شهر بندرعباس از سال ها قبل مورد اعتراض اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان و فعالان و دوستداران محیط زیست و نهادهایی نظیر شورای شهر و رسانه ها بوده است ولی این اعتراض ها تاکنون به نتیجه ای نرسیده و اقدام اثرگذاری برای توقف این روند خطرناک انجام نشده است. ( 16 آذر )

  1. بوی ناشی از خروجی پساب، مردم را آزرده کرده است

خبرگزاری فارس: رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صندوق ملی محیط زیست آمادگی دارد تا برای رفع آلایندگی تصفیه خانه شهرک صنعتی شهرک صنعتی اشتهارد کمک مالی کند. ( 17 آذر )

  1. صدور اخطاریه زیست‌محیطی برای ۹ واحد آلاینده نهاوند

خبرگزاری ایسنا : رئیس اداره حفاظت محیط ‌زیست نهاوند از پایش و نظارت بر واحدهای تولیدی و خدماتی خبر داد و گفت: ۹ واحد آلاینده محیط ‌زیست در این شهرستان اخطاریه زیست‌محیطی دریافت کردند. ( 18 آذر )

  1. مخازن مازوت نیروگاه منتظر قائم پلمپ شد

خبرگزاری عرشه آنلاین : رییس سازمان حفاظت محیط زیست از نیروگاه «منتظر قائم» و مخازن پلمب شده مازوت این نیروگاه بازدید کرد. (18 آذر )

  1. شناسایی ۴ واحد آلاینده و غیرمجاز در اسلامشهر

خبرگزاری تعادل : رییس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان اسلامشهر از شناسایی ۴ واحد زغالگیری آلاینده و غیرمجاز در این شهرستان خبر داد. ( 19 آذر )

  1. ۷۱ واحد آلاینده تولید آجر در برخوار اصفهان پلمب شد

خبرگزاری خبر آنلاین : به نقل از روابط عمومی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان برخوار، پیرو مصوبات قبلی در خصوص قطع گاز مصرفی کوره‌های واحدهای آجر در ماه‌های آذر و دی ماه سال جاری که شرایط وارونگی هوا تشدید می‌شود، کارشناسان این اداره به اتفاق پرسنل شرکت گاز شهرستان اقدام به پلمب ۷۱ واحد تولید آجر در حوزه استحفاظی شهرستان برخوار کردند. (19 آذر )

  1. شناسایی ۱۸۹ واحد آلاینده در خوزستان

خبرگزاری فارس : فرهاد قلی‌نژاد معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار کرد: در راستای پیشگیری و کاهش آلودگی هوای خوزستان، شناسایی دقیق منابع آلاینده هوای استان آغاز شده است و ۱۸۹ واحد آلاینده آب، خاک، هوا در لیست صنایع آلوده کننده معرفی شده است. ( 20 آذر )

  1. توقیف دو خودروی متخلف حمل پسماند در حاشیه شهر قم

خبرگزاری ایسنا : وقیف دو خودروی متخلف حمل پسماند در حاشیه شهر قم خبرداد و گفت: یگان حفاظت در راستای جلوگیری از ایجاد هر نوع آلودگی و تخریب در طبیعت و محیط زیست، کنترل و نظارت مستمری در مناطق دارد .( 20 آذر )

  1. شکایت محیط زیست از شهرداری اهواز به دلیل زباله‌سوزی عفونی در صفیره

خبرگزاری فارس : معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در گشت‌های اخیر یک مورد زباله‌سوزی عفونی در صفیره مشاهده شده است و پس از توقف فوری آن، از شهرداری اهواز شکایت صورت گرفته است.  ( 21 آذر )

  1. میزان فاضلاب تولیدی در گیلان به ازای هر نفر در شبانه روز ۱۵۰ تا ۱۸۰ لیتر است

خبرگزاری ایران تحلیل : معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه میزان پساب تولیدی گیلان ۱۵۰ تا ۱۸۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است، افزود: با توجه به جمعیت استان، میزان پساب تولیدی خواهد شد. قابل توجه باشد.  ( 22 آذر )

  1. 43 درصد منابع آلودگی در شهرستان اراک مربوط به صنایع است

خبرگزاری ایلنا : مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی گفت: بر اساس مطالعات سیاهه انتشار آلودگی اراک، از مجموع علت‌های آلودگی هوا در شهرستان اراک 43 درصد مربوط به صنایع و 57 درصد نیز مربوط به مصارف خانگی و منابع متحرک از جمله خودروها است. بر این اساس نظارت بر این بخش تشدید یافته است. ( 22 آذر )

  1. کشتارگاه‌های شهرداری دماوند و رودهن جمع‌آوری می‌شود

خبرگزاری ایلنا :  نقی میرزاکریمی در تشریح جزئیات این خبر گفت: با توجه به قرار گرفتن کشتارگاه‌های شهرداری دماوند و رودهن در محدوده شهری به دلیل توسعه مناطق مسکونی پیرامون و ایجاد مشکلات محیط‌زیستی، با گزارش اداره حفاظت محیط‌زیست دماوند و برابر دستور آقای طاهرخانی، فرماندار شهرستان، کارگروه جانمایی برای احداث کشتارگاه صنعتی در دماوند و جمع آوری دو کشتارگاه‌های شهرداری دماوند و رودهن در دستور کار قرار گرفت. ( 22 آذر )

  1. نیروگاه شازند در شبانه‌روز چهار میلیون لیتر مازوت می‌سوزاند!

خبرگزاری آفتاب نیوز: یوسف یوسفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی شازند از ۲۰ آذرماه آغاز شده است، گفت: هم‌اکنون در هر شبانه‌روز چهارمیلیون لیتر مازوت در این واحد مصرف می‌شود. ( 25 آذر )

  1. نقش کلیدی توسعه خطوط “مترو” در کاهش آلودگی هوای تهران

خبرگزاری تسنیم : رییس مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر قرار باشد توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلودگی هوا صورت بگیرد، از نظر ما توسعه مترو بهترین راهکار کاهش آلودگی هوای تهران است. ( 26 آذر )

  1. ۳ واحد آلاینده متخلف در کاشان پلمب شد

خبرگزاری تسنیم : رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشان یا بیان اینکه سه واحد آلاینده متخلف در کاشان پلمب شد، گفت: اخطار پلمب به ۳ واحد متخلف آلاینده در کاشان صادر شد. ( 26 آذر )

  1. پسماندسوزی غیرمجاز در حاشیه پایتخت؛ عامل تشدید آلودگی هوا

خبرگزاری ایلنا : براساس اظهارات مسئولان اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان تهران، هر شب ده‌ها مورد پسماندسوزی غیرمجاز در حاشیه پایتخت انجام می‌شود که یکی از عوامل تشدید آلودگی هوا بخصوص در مناطق جنوبی تهران است و به نظر می‌رسد تداوم‌ بلاتکلیفی مدیریت بخش‌هایی از حریم پایتخت، نقش موثری در افزایش میزان وقوع این تخلف در محدوده‌های پیرامونی شهر تهران دارد. ( 28آذر )

۳: جنگل و اراضی ملی (آتش‌سوزی و از بین رفتن مراتع)

  1. آتش‌سوزی در تالاب آق قلعه حسنلو مهار شد

خبرگزاری ایسنا : آذربایجان غربی رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست نقده از مهار آتش‌سوزی در تالاب آق قلعه حسنلو خبر داد. ( 5 آذر )

  1. ۱۰۵ هکتار جنگل گیلان سوخت

خبرگزاری فارس : سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه ۵۲ نقطه جنگلی تحت حفاظت محیط‌زیست و منابع طبیعی طی روزهای اخیر طعمه حریق شد، گفت: تاکنون ۱۰۵ هکتار از اراضی جنگلی طعمه حریق شده است. ( 6 آذر )

  1. مظنونین آتش‌سوزی تالاب حسنلو شناسایی شده‌اند

خبرگزاری زیرنویس : روز گذشته نیزارهای تالاب حسنلوی نقده دچار حریق شد و بخش زیادی از آن از بین رفت. در این خصوص سعید شهند مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی با تایید دخیل بودن عوامل انسانی در این حادثه آتش سوزی گفت: مظنونین با تلاش مامورین یگان حفاظت محیط زیست شهرستان نقده شناسایی و دستگیر شدند.  ( 7 آذر )

  1. زوال بلوط و زاگرس بَرهوت

خبرگزایر ایسنا : حوزه رویشی زاگرس از با ارزش‌ترین ذخایر جنگلی بلوط در جهان و دومین منبع سلولزی تجدیدپذیر کشور محسوب می‌شود و مهم‌ترین گونه گیاهی در جنگل‌های لرستان بلوط است که این درختان نقش فوق‌العاده اکولوژیستی دارند و منابع مهمی برای حفظ آب و خاک محسوب می‌شوند؛ یکی از رخدادهای تلخی که در سال‌های اخیر دامنگیر جنگل‌های زاگرس شده و هر روز بر وسعت آن افزوده می‌شود، زوال یا خشکیدگی بلوط است؛ بر اساس اطلاعات موجود سالیانه صدها هکتار از درختان بلوط در مناطق مختلف کشور به‌ویژه جنگل‌های منطقه زاگرس دچار زوال و نابودی می‌شوند. ( 11 آذر

۴: بحران آب، آلودگی و خشکیدگی تالاب، دریا و رودخانه

  1. گاوخونی تشنه ماند/ ۵۰ لیتر پساب سهم تالاب بین المللی

خبرگزاری مهر : سد رودشتین تا تالاب بین المللی گاوخونی حدود ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد و به رغم آنکه‌به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان زهاب رهاسازی شده با دبی حدود ۲۵ متر مکعب بر ثانیه به سمت تالاب جاری شد تا به مدت سه روز حقابه‌ای برای محیط‌زیست توزیع شده باشد اما بنا بر مشاهدات میدانی پس از گذشت سه روز تا عصر روز جمعه دهم آذر جریان آب به شهر ورزنه در ۲۰ کیلومتری تالاب نیز نرسیده و حجم ورودی به بند شاخ کنار ۵۰ لیتر پساب فاضلاب جنوب اصفهان است. ( 10  آذر  )

  1. وضعیت کلی دریاچه بزنگان “بحرانی، سخت، شکننده و خاص” است

خبرگزاری تسنیم : در حال حاضر وضعیت کلی دریاچه بزنگان، بحرانی، سخت، شکننده و خاص است و به مدیریت نیاز دارد، خشکسالی شدید، حفر چاه آب در بالادست دریاچه بزنگان و کم آبی شدید چشمه‌های تامین کننده آب بزنگان از مهمترین عوامل وضعیت کنونی آن است که هم اکنون دارای حداقل رطوبت و نمناکی لازم به واسطه بارش‌های اخیر است. ( 14 آذر )

  1. وعده‌های به گل نشسته در کشف‌رود

خبرگزاری قدس آنلاین : کشف‌رود یکی از معضلات مهم و زیست‌محیطی مشهد است و برای رفع مشکلات آن وعده‌های محقق نشده بسیاری وجود دارد. جدیدترین و مهم‌ترین آن، افتتاح تصفیه‌خانه چرمشهر است که پنجمین وعده افتتاح یعنی افتتاح در آخر مهر ماه به سرانجام نرسید ( 20 آذر )

  1. آفت به جان بلوط های زاگرس افتاده است/ خشکسالی و برداشت مردم بومی تهدید جدی برای درختان

خبرگزاری زیرنویس : ایران کشوری است که از تنوع گیاهی و گونه‌ای بسیار متنوع و غنی برخوردار است اما از جهتی نیز به دلیل اینکه کشورمان در سال‌های اخیر درگیر خشکسالی، کم‌آبی و گرمایش و تغییرات اقلیمی است، بسیاری از گونه‌های گیاهی در معرض خطر انقراض قرار گرفته‌اند همچنین با بهره‌برداری بی‌رویه انسان از این گونه‌ها جمعیت آن‌ها بسیار محدود شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به درختان بلوط ناحیه رویشی زاگرس اشاره کرد که درگیر طغیان آفات و خشکسالی هستند و به گفته رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست برای حفاظت از این گونه‌ها باید مسئله تاثیرات تغییر اقلیم را جدی بگیریم.  ( 21 آذر )

  1. تالاب‌های کرمانشاه با وجود بارش‌ باران، هنوز هم تشنه‌اند

خبرگزاری فارس : رئیس اداره حفاظت محیط زیست کرمانشاه گفت: بارندگی‌های پاییزی فعلا در آن حدی نبوده که سبب احیای تالاب‌ها و سراب‌های شهرستان شود. ( 23 آذر )

  1. تالاب گاوخونی بازهم تشنه ماند

خبرگزاری فارس : مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: طی ۱۰ روز در اواخر آذرماه ۱۴۰۲، حدود ۶ میلیون مترمکعب آب به تالاب بین‌المللی گاوخونی وارد شد تا بخشی از سطح این تالاب را مرطوب کند، درحالی که تنها با ورود ۲۲ میلیون مترمکعب آب به این تالاب، پهنه آن خیس می‌شود.  (24 آذر )

  1. کاهش جمعیت پرندگان مهاجر در تالاب آق قشلاق

خبرگزاری فارس : حمید فخرانی، رئیس حفاظت محیط زیست بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهارکرد: تالاب آق قشلاق بجنورد به عنوان تنها تالاب ثبت شده استان، بخاطر کاهش نزولات آسمانی در سال جاری و کاهش چشم‌گیر سطح آب در این منطقه در حال خشک شدن بوده و همین امر نیز سبب شده تا جمعیت پرندگان مهاجر وحشی که هرساله در این تالاب زمستان گذرانی می‌کردند، کاهش داشته باشد. ( 29 آذر )

۵: طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی مخرب محیط زیست(خرید و فروش های غیر قانونی، قطع غیر قانونی درختان، راه سازی و…)

  1. آژیر خطر! میزان فرسایش خاک در این استان ۵ برابر میانگین کشوری است

خبرگزاری سلام نو : مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: بیشترین چالش خاک در استان فرسایش پنج تا ۲۰ تُن در هکتار و به عبارتی پنج برابر میانگین کشوری است.( 9 آذر )

  1. شروع مازوت سوزی با تاخیر یک ماهه / نیروگاه شازند، مسئله مسئولین و مشکل مردم

خبرگزاری دانشجو : به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، با شروع دوباره مازوت سوزی از ۲۰ آذر ماه در نیروگاه شازند روند سال‌های گذشته برای مردم اراک با تاخیر یک ماهه آغاز شد.از طرفی مجموعاً در سال جاری تا امروز ۱۰۳ روز ناسالم را در اراک تجربه کرده ایم. مازوت سوزی مسئله امروز در نیروگاه شازند نیست و مردم تجربه چنین وضعیتی را در اراک دارند، اما آنچه برای آن‌ها قابل درک نیست، نحوه برنامه ریزی‌ها برای حل این معضل است .( 28 آذر )

۶: ضرب‌وشتم، مصدومیت و به قتل رساندن محیط‌بانان، دستگیری و صدور حکم علیه فعالین محیط زیست

  1. مصدومیت ۲ محیط‌بان لرستانی در درگیری با شکارچیان

خبرگزاری فارس : مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به مصدومیت ۲ محیط بان پناهگاه حیات وحش سفید کوه ازنا، گفت: با دستور مقام قضائی این دو متخلف تا سیر مراحل قانونی روانه بازداشتگاه شدند و قطعا برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد. ( 21 آذر )

  1. 3 محیط‌بان چهارمحال و بختیاری در درگیری با شکارچیان غیرمجاز زخمی شدند

خبرگزاری فارس : فرمانده یگان حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در درگیری میان شکارچیان متخلف و محیط‌بانان پارک ملی و منطقه حفاظت‌شده تنگ صیاد سه نفر از ماموران یگان مجروح و به بیمارستان منتقل شدند. ( 29 آذر )

۷ : گونه‌های جانوری در معرض خطر انقراض(صید و شکار غیرمجاز، بیماری، مسمومیت و حوادث منجر به مصدومیت و تلف شدن حیوانات)

  1. فنس‌کِشیِ جاده یوزکُشی درگیر وقت‌کُشی!

خبرگزاری فارس : فنس‌کشی جاده مرگ یوزپلنگ‌های ایرانی علی‌رغم ادعاهای سازمان حفاظت محیط‌زیست همچنان گرفتار پاس‌کاری‌ ماجرا بین دستگاه‌هایی است که همگی ذیل دولت فعالیت می‌کنند؛ اما بالأخره این وقت‌کشی‌ها چه زمانی پایان می‌یابد؟ (1 آذر)

  1. ۳ قلاده خرس قهوه‌ای دنا در استخر آب کشاورزی گرفتار شدند

خبرگزاری تسنیم : مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست کهگیلویه و بویراحمد از گرفتار شدن ۳ قلاده خرس قهوه‌ای در استخری در پادنا خبر داد و گفت: با کمک محیط بانان نجات یافتند.  ( 3 آذر )

  1. مرگ دلخراش یک قلاده خرس در محور شاهرود-آزادشهر

خبرگزاری فارس : یک قلاده خرس در اثر تصادف جاده‌ای در محور شاهرود-آزادشهر در استان سمنان تلف شد. (7 آذر

حیات وحش آذربایجان‌شرقی در معرض تهدید است

خبرگزاری فارس : شهنام اشتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان صبح امروز در مراسم آغاز طرح سرشماری حیات وحش آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: متاسفانه در دهه‌های اخیر به دلیل نفوذ و اعمال سلیقه توسط انسان بر طبیعت علاوه بر محیط زیست، جمعیت گونه‌های جانوری در حال کاهش بوده و باید با برنامه‌ریزی‌های منطقی و عملی در برابر این تهدیدات مقاومت کرد تا آسیب‌ها به حیات وحش به حداقل ممکن برسد. ( 12 آذر )

  1. جمع آوری بیش از ۹۰ تن ماهی مهاجم کاراس در تالاب نئور

خبرگزاری ایسنا : به نقل از روابط عمومی فرمانداری اردبیل، سید محمد اعتماد اعجازی در بازدید از تالاب نئور که به همراه مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اردبیل انجام شد، گفت: طی دو سال اخیر و با تلاش نیروهای حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن گونه ماهی مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع آوری شده است.وی تصریح کرد: در دو سال اخیر حدود ۱۲۰ هزار متر تور برای صید ماهی کاراس در این تالاب استفاده شده است و بیش از ۹۰ تن از این گونه ی مهاجم صید و معدوم شده است. ( 13 آذر )

  1. توله پلنگ تلف شده در کازرون

خبرگزاری آفتاب نیوز: رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون اعلام کرد که در محور جدید کوهچنار به شیراز یک فرد توله پلنگ بر اثر تصادف با خودرو تلف شد. (15 آذر )

  1. قرنطینه«توران» و «آذر» برای حفظ سلامتی

خبرگزاری فارس : علیرضا چراغی فعال محیط زیست درباره آخرین وضعیت این دو توله به خبرنگار فارس گفت: این روز‌ها این دو توله در قرنطینه نگهداری می‌شوند تا از ویروس‌های مختلف در امان باشند چون این دو توله در مرحله بسیار حساسی هستند.وی ادامه داد: چون ویروس از طریق ما انسان‌ها زود منتقل می‌شود. به همین جهت فقط یوزبان‌ها و دامپزشک با این دو توله در ارتباط هستند و سازمان می‌خواهد از انتقال هر ویروسی به آن‌ها جلوگیری کند.( 17 آذر )

  1. یوز نر زنده‌گیری نمی‌شود

خبرگزاری فارس : در همین رابطه بهرامعلی ظاهری مدیرکل محیط زیست استان سمنان به خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: ما این شایعه را قویاً تکذیب می‌کنیم. با بودن یوز نری مثل «فیروز»، نیازی به یوز نر دیگری برای سایت تکثیر در اسارت نداریم.وی ادامه داد:هیچ برنامه‌ای برای زنده‌گیری یوز جدید وجود ندارد. مگر همینطور می‌شود یوز را از طبیعت گرفت این کار یک روند و برنامه می‌خواهد.مگر چند یوزپلنگ در طبیعت دریم که به فکر زنده‌گیری یکی از آن‌ها باشیم. ( 25 آذر )

  1. زمان بسیار محدود برای نجات یوز از انقراض؛ نهایتاً ۴.۵ سال!

خبرگزاری تسنیم : معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: فرصت بسیار کمی برای نجات یوزپلنگ از پرتگاه انقراض داریم و به‌نظر نمی‌رسد بیش از ۴ تا ۵ سال برای حفظ این گونه ارزشمند وقت داشته باشیم. ( 27 آذر )

۸: بازداشت و احکام صادره (شکارچیان، حیوان‌آزاری)

 شکارچیان یک رأس قوچ وحشی در زرند دستگیر شدند

خبرگزاری فارس : رئیس اداره محیط زیست شهرستان زرند از کشف لاشه یک راس قوچ وحشی و دستگیری شکارچیان متخلف خبر داد.  ( 30 آبان )

  1. صدور رأی سبز قاضی برای شکارچی متخلف در سروآباد

خبرگزاری فارس : مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان از حکم سبز قاضی در پرونده یک متخلف شکار و صید به تهیه کتب آموزشی و پرداخت هزینه های آموزشی در راستای حفاظت از محیط زیست در شهرستان سروآباد خبر داد .(1 آذر )

  1. ۵ گروه شکارچی غیرمجاز در پارک‌های ملی خجیر و سرخه‌حصار دستگیر شدند

خبرگزاری ایسکا نیوز: رئیس اداره پارک های ملی خجیر و سرخه حصار از دستگیری پنج گروه شکارچی غیرمجاز قوچ و میش وحشی در گشت و پایش محیط بانان پارک های ملی خجیر و سرخه حصار در یک ماهه گذشته خبر داد. ( 1 آذر )

  1. دستگیری شکارچیان متخلف در منطقه شکار ممنوع

خبرگزاری زیرنویس : نقی لو رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان چار اویماق در تشریح این خبر گفت:دستگیری دو اکیپ جداگانه از شکارچیان غیر مجاز در ساعت ۱ و ۲ بامداد پنجشبه دوم آذرماه در منطقه حفاظت شده چاراویماق، قبل از اقدام به شروع به شکار، توسط یگان حفاظت محیط زیست شهرستان چاراویماق و عوامل نیروی انتظامی صورت گرفت. ( 2 آذر )

  1. دو سلاح شکاری در شهرستان سملقان کشف شد

خبرگزاری فارس  : رئیس اداره حفاظت محیط زیست مانه‌وسملقان گفت: در بازرسی از منزل شکارچی متخلف قطعات اجزای بدن مربوط به دو راس قوچ وحشی و دوقبضه سلاح شکاری را کشف شد. ( 3 آذر )

  1. کشف ۸۴ قبضه سلاح از متخلفان زیست‌محیطی در لرستان

خبرگزاری فارس : به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان ظرف هفت ماهه اول سال جاری ۷۱ سلاح مجاز و ۱۳ قبضه سلاح غیر مجاز کشف شده است، همچنین ظرف این مدت ۱۰۸ مورد شروع به شکار و یک مورد زنده‌گیری خزندگان شناسایی شداست.زرین کیا بیان کرد: در هفت ماهه اول سال جاری یازده موردزنده‌گیری پستانداران، ۳۸ مورد زنده گیری پرندگان داشته‌ایم.وی با اشاره به آمار شکار غیر مجاز در هفت ماهه اول سال جاری، گفت: در هفت ماهه اول سال جاری ۱۹ مورد شکار غیر مجاز پستانداران، ۹ مورد شکار غیر مجاز پرندگان و ۵۷ مورد صید غیر مجاز آبزیان شناسایی شد.( 4 آذر )

  1. دستگیری متخلفان شکار و صید حیات‌وحش در سلسله

خبرگزاری ایسنا : لرستان مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان گفت: متخلفینی که شبانه اقدام به شکار و صید حیات‌وحش کرده بودند توسط محیط ‌بانان یگان حفاظت‌ شهرستان سلسله دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند. ( 4 آذر )

  1. کشف ۳۶ قبضه سلاح جنگی در سال 1402

خبرگزاری افکار نیوز : سردار عباس مسعودی، جانشین پلیس پیشگیری در اولین نشست هم‌اندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونه‌های حیات وحش گفت:۳۶ قبضه سلاح جنگی و ۲۷۱۴ سلاح غیر مجاز امسال کشف شد همچنین ۷۱۱۳ نفر و ۳۶۲۱ متخلف دستگیرشدند.مسعودی ادامه داد: کشف ۳۸۲۹۳ ادوات و وسایل مکشوفه و تشکیل ۵۶۹۰ پرونده قضایی عملکرد یگان حفاظت محیط زیست در هفت ماهه ابتدایی سال جاری بوده است. (5 آذر )

  1. دستگیری شکارچیان غیرمجاز در شاهرود

خبرگزاری فارس : به گزارش خبرگزاری فارس از شاهرود، عوامل اجرایی یگان حفاظت محیط‌زیست شاهرود حین گشت و کنترل مناطق آزاد شاهوار، موفق به شناسایی و دستگیری یک‌ گروه شکارچی غیرمجاز شدند. ( 5 آذر )

  1. هوبره” رتبه نخست قاچاق حیات وحش در کشور/ کشورهای خلیج فارس مقصد اصلی قاچاق این گونه

خبرگزاری تسنیم : معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیشترین کشفیات حیات وحش قاچاق در ایران مربوط به بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است و بیشترین زنده‌گیری هوبره در استان‌های خراسان جنوبی و خراسان شمالی انجام شده است. ( 6 آذر )

  1. ۳۳ متخلف در مناطق حفاظت شده اصفهان دستگیر شدند

خبرگزاری مهر : به گزارش ، علیرضا غلامی اظهار داشت: طی آبان ماه سال جاری ۲۲ تخلف از قبیل شکار غیرمجاز پرندگان و پستانداران، اقدام به شکار، نگهداری و فروش حیات وحش، تخریب و تصرف و تعلیف غیرمجاز دام در مناطق حفاظت شده استان شناسایی و با تلاش محیط بانان و سایر عوامل همکار، تعداد ۳۳ متخلف دستگیر شدند. ( 6 آذر

  1. دستگیری شکارچی متخلف با کمک همیاران در شهرستان کوهدشت

خبرگزاری ایسنا : مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان گفت: شکارچی متخلفی که اقدام به شکار یک رأس بز کوهی کرده‌ بود بعد از شناسایی توسط همیاران محیط‌زیست با حکم قضایی دستگیر و از وی یک قبضه سلاح ساچمه زنی و تعدادی فشنگ مربوطه‌ کشف و ضبط شد.( 7 آذر )

  1. حکم متخلفان سیرخون صادر شد

خبرگزاری ایسنا : رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان خواف از صدور حکم شکارچیان متخلف توسط دستگاه قضا که اواخر بهار امسال در عرصه‌های طبیعی منطقه حفاظت شده سیرخون دستگیر شده بودند خبر داد. ( 8 آذر )

  1. ۶ شکارچی متخلف حیوانات در زنجان دستگیر شدند

خبرگزاری تسنیم :  محمدرضا یافتیان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان اظهار داشت: محیط‌بانان منطقه حفاظت شده فیله خاصه زنجان دو فرد متخلف را حین شروع به شکار آهو دستگیر کردند.از متخلفان یک قبضه اسلحه گلوله‌زنی به همراه پنج تیر فشنگ کشف و ضبط شد. پرونده متخلفان جهت رسیدگی به مراجع قضایی شهرستان زنجان ارسال شد.وی افزود: محیط‌بانان شهرستان طارم نیز دو فرد متخلف را به جرم شکار پرنده در “دربند ولوار” واقع در منطقه شکار ممنوع “خرمنه سر” دستگیر کردند . ( 8 آذر )

  1. شکارچیان متخلف در دام محیط‌بانان پارک ملی ساریگل

خبرگزاری فارس : رئیس اداره حفاظت محیط زیست اسفراین گفت: شکارچیان متخلف که اقدام به شکار یک رأس بره وحشی کرده بود دستگیر شدند. ( 8 آذر )

  1. کشف ۱۴ قلاده میمون در پایانه مسافربری بیرجند

خبرگزاری قدس آنلاین : اسدالله حاتمی روز پنجشنبه در تشریح این خبر افزود: ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان در ترمینال مسافربری شهر بیرجند از یک دستگاه اتوبوس عازم استان تهران، ۱۴ قلاده میمون که در شرایط بسیار بد و جعبه‌های میوه بسته بندی شده بودند، کشف و یک نفر متخلف را دستگیر کردند. (9 آذر )

  1. کشف ۱۰۰ لاشه ماهی و چند هزار متر تور ماهیگیری از متخلفان سد سلمان

خبرگزاری ایسنا : رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قیروکارزین از کشف و ضبط بیش از ۱۰۰ لاشه ماهی و چند هزار متر تور ماهیگیری در این شهرستان خبر داد و گفت: یک دستگاه موتور قایق نیز از متخلفان در دریاچه سد سلمان فارسی به کشف و ضبط شد. ( 9 آذر )

  1. سالانه ١٢ هزار حیوان در کشور زنده‌گیری می‌شود

خبرگزاری ایرنا : معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: در سال بین ۶ تا ١٢ هزار پستاندار و پرنده در کشور زنده‌گیری و وارد بازار خرید فروش می‌شود، عدد بسیار بالایی است و بخش عمده‌ای هم از کشور خارج می‌شود. ( 9 آذر )

  1. کشف لاشه یک قوچ وحشی از شکارچیان غیرمجاز در مهدیشهر

خبرگزاری ایسنا : حسن قاضی‌نژاد 11 آذرماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این شکارچیان غیر مجاز در منطقه حفاظت شده پرور از توابع شهرستان مهدیشهر استان سمنان دستگیر شدند.رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان مهدی شهر از دستگیری چندین شکارچی در این منطقه حفاظت شده خبر داد و اضافه کرد: از این شکارچیان غیر مجاز لاشه یک راس قوچ وحشی به همراه ادوات شکار و صید کشف و ضبط شد. ( 11 آذر )

  1. جزئیات صید غیرمجاز ماهی با برق در گیلان

خبرگزاری فارس : رئیس اداره حفاظت محیط زیست رودسر با اشاره به اینکه صیاد غیرمجاز با استفاده از برق موجب تلف شدن تعدادی زیادی ماهی در رودخانه پل رود شده است، گفت: استفاده از روش صید ماهی با برق غیرمجاز بوده و پیگرد قانونی دارد و تحقیقات برای شناسایی فرد خاطی ادامه دارد. ( 12 آذر )

  1. بیشترین قاچاق حیات وحش در 4 استان رخ می دهد

خبرگزاری فارس : معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌ زیست با بیان اینکه وضعیت 4 پرنده در معرض انقراض در کشور به شدت بحرانی است، گفت:بیشترین آمار قاچاق حیات وحش و کشفیات در بوشهر، هرمزگان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان است. ( 12 آذر )

  1. پنج قبضه اسلحه شکاری از متخلفان زیست محیطی در لرستان کشف شد

خبرگزاری ایرنا : علی سالاروند روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: محیط‌بانان یگان حفاظت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سلسله‌ در پایش مناطق تحت مدیریت و مناطق آزاد این شهرستان موفق به دستگیری چهار گروه شکارچی متخلف و صیادان پرندگان زینتی شدند.وی اظهار داشت: از این متخلفان، پنج قبضه سلاح شکاری به همراه سه لاشه شکار شده گراز و ۲ قطعه سهره طلائی کشف و ضبط شد. ( 12 آذر )

  1. بازداشت شکارچی متخلف در رودبار الموت شرقی

خبرگزاری ایلنا : مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین از بازداشت یک شکارچی متخلف در منطقه حفاظت شده رودبار الموت شرقی این استان خبر داد. ( 13 آذر)

  1. دستگیری متخلفین شکار غیرمجاز پرندگان وحشی در  دهلران

خبرگزاری فارس : سید محمدرضا آبسالان رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دهلران، شامگاه سه‌شنبه 14 آذرماه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: در پی گشت و کنترل و پایش حوزه های استحفاظی، مأمورین یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان موفق شدند ۲ نفر متخلف را که اقدام به شکار غیر مجاز پرندگان حمایت شده کرده بودند، دستگیر کنند.وی افزود: از این متخلفین یک قبضه اسلحه تک لول ساچمه زنی و لاشه تعداد ۱۹ قطعه پرنده حمایت شده دراج کشف و ضبط شد و پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی داده شد. ( 14 آذر )

  1. کشف لاشه ۳ قوچ و میش وحشی از یخچال یک شکارچی

خبرگزاری زیرنویس نیوز: روابط عمومی محیط زیست استان سمنان از بازداشت شکارچی‌های سابقه‌دار در شهرستان سرخه خبر داد و اعلام کرد: مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان‌های سمنان و سرخه واحد افتر، با همکاری فرماندهی نیروی انتظامی و پلیس اطلاعات شهرستان سرخه روز گذشته در یک عملیات ضربتی، دو نفر از متخلفان سابقه‌دار را در شهرستان سرخه بازداشت کردند.( 15 آذر )

  1. کشف ۵ تروفه حیات‌وحش و ضبط ۶ قبضه اسلحه از شکارچیان سابقه‌دار در خرم‌ آباد

خبرگزاری خبرآنلاین : مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان، گفت: از منزل دو شکارچی متخلف در خرم آباد، ۵ تروفه کل و بز و قوچ وحشی، همراه با ۶ قبضه اسلحه شکاری کشف و ضبط شد. ( 16 آذر )

  1. جریمه ۷۵ میلیون تومانی شکار بره میش وحشی

خبرگزاری ایسنا : رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قیر و کارزین ضمن اعلام کشف و ضبط قطعات گوشت بره میش وحشی، جریمه شکار این نوع حیات وحش را ۷۵ میلیون تومان اعلام کرد. ( 16 آذر)

  1. دستگیری چند شکارچی غیرمجاز در طالقان

خبرگزاری ایسنا : رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طالقان گفت: محیط بانان طالقان حین گشت زنی در منطقه شکار ممنوع با تعقیب و کمین شکارچیان، موفق به دستگیری یک گروه از شکارچیان غیرمجاز شدند. ( 18 آذر )

  1. کشف لاشه کل وحشی در منزل شکارچی متخلف در سروآباد

خبرگزاری خبرآنلاین : به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج؛ احمد خورتن سرپرست حفاظت محیط زیست سروآباد گفت: محیط بانان درحین گشت و کنترل برخورد با شکارچی تله گذار و درتعقیب و گریز فرد متخلف کوله پشتی رادر داخل خانه باغی گذاشته و متواری شد.وی ادامه داد: با گرفتن حکم قضایی از دادستان سروآباد خانه باغی را تفتیش و منجر به کشف و ضبط لاشه کل وحشی گردید. ( 18 آذر )

  1. کشف لاشه ۲۰ خرگوش از سه شکارچی غیرمجاز در زنجان

خبرگزاری ایسنا : اسماعیل قلی‌زاده گفت : با بیان اینکه روز گذشته در ورودی شهر زنجان ماموران با بررسی یک دستگاه خودروی هایلوکس لاشه ۲۰ سر خرگوش را کشف کردند، اظهار کرد: مراتب به یگان گزارش شد و با حضور در محل، از سه فردی که اقدام به شکار غیرقانونی کرده بودند، یک قبضه سلاح شکاری و لاشه ۲۰ سر خرگوش ضبط شد. پرونده‌ای نیز در همین رابطه تشکیل و به مراجع قضایی داده شد . ( 19 آذر )

  1. دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده باهوکلات

خبرگزاری تسنیم : به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمدرضا علیمرادی اظهار داشت: مامورین پاسگاه محیط‌بانی نگور در پی گشت و کنترل مستمر و روزانه برای رصد و پایش در راستای جلوگیری از تخریب محیط زیست در حوزه استحفاظی یعنی منطقه حفاظت شده باهوکلات موفق به دستگیری دو نفر شکارچی غیرمجاز شدند. ( 19 آذر )

  1. دستگیری شکارچی متخلف در شمیرانات

خبرگزاری فارس : سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شمیرانات از دستگیری شکارچی غیر مجاز در گشت و پایش محیط بانان منطقه حفاظت شده البرز مرکزی خبر داد. ( 21 آذر )

  1. تخریب ۲۵۳ کوخه زنده‌گیری پرندگان شکاری در بوشهر

خبرگزاری ایسنا : با اتمام فصل کوخه‌نشینی و عملیات مبارزه با صید غیرقانونی پرندگان شکاری، پرسنل یگان حفاظت محیط‌زیست استان ۲۵۳ کوخه تخریب و ۵۳۶ تور زنده‌گیری و سایر ادوات شکار کشف و ضبط شد. ( 21 آذر )

  1. دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز در ارتفاعات روستای کلاک دماوند

خبرگزاری فارس : فرمانده یگان حفاظت محیط زیست دماوند از دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز در ارتفاعات روستای کلاک دماوند و وکشف یک سلاح شکاری خبر داد. ( 24 آذر )

  1. دستگیری 2 شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده ورجین

خبرگزاری فارس : سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شمیرانات از دستگیری 2 نفر شکارچی غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در گشت و پایش محیط بانان منطقه حفاظت شده ورجین خبر داد. ( 25 آذر )

  1. کشف ۶ قبضه سلاح در منطقه مله گاله شهرستان شیراز

خبرگزاری ایسنا : رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز گفت: طی شش روز گذشته اعضای یگان حفاظت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز و منطقه حفاظت شده مله گاله موفق به کشف و ضبط شش قبضه اسلحه از نوع ساچمه‌زنی، گلوله‌زنی و پی سی پی در این منطقه شدند. ( 26 آذر )

  1. ۲ شکارچی در توران شاهرود دستگیر شدند

خبرگزاری مهر : شاهرود- رئیس پارک ملی توران از دستگیری دو شکارچی و کشف لاشه یک آهو در منطقه توران بیارجمند شهرستان شاهرود خبر داد. ( 26 آذر )

  1. دستگیری شکارچیان متخلف و کشف سه قبضه سلاح شکاری در پلدختر

خبرگزاری خبرآنلاین: رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پلدختر از دستگیری یک گروه شکارچی غیر مجاز و کشف سه قبضه سلاح شکاری و سایر ادوات شکار قبل از هر گونه‌ تخلفی خبر داد. (27 آذر )

  1. شکارچیان متخلف در دام محیط بانان الموت غربی

خبرگزاری ایلنا : مسئول سر محیط بانی الموت غربی گفت: چهار نفر متخلف شکار در حوزه استحفاظی الموت غربی با کمک مامورین اجرایی محیط زیست رازمیان دستگیر شدند. ( 28 آذر )

  1. بازداشت شکارچیان پرنده در حال انقراض هوبره در خواف

خبرگزاری قدس خراسان : رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان خواف گفت: ۵ نفر شکارچی پرنده کمیاب هوبره در خواف دستگیر و به قانون سپرده شدند. ( 28 آذر )

  1. جزئیات باورنکردنی از شکار در کشور | ۳میلیون اسلحه‌ دست مردم است!

خبرگزاری همشهری : شکار غیرمجاز در یک دهه اخیر خسارات جبران‌ناپذیری به حیات وحش کشور وارد کرده است. بین سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ حدود یک میلیون و ۲۱۸هزار حیوان در معرض شکار، قاچاق، تاکسیدرمی، زنده‌گیری از طبیعت و فروش قرار گرفته‌اند. ( 29 آذر )

  1. دستگیری شکارچیان غیرمجاز شش سر تشی خارپشت و خرگوش در دلفان

خبرگزاری خبرآنلاین : علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان در این‌باره گفت؛ یک گروه از شکارچیان غیر مجاز که از استان‌های همجوار بودند و اقدام به شکار غیر مجاز سه سر تشی و سه سر خرگوش در سطح شهرستان دلفان نموده بودند، با هوشیاری عوامل انتظامی پاسگاه گشور و محیط‌بانان دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند. ( 29 آذر )

۹: قاچاق چوب، خاک و حیوانات

  1. ناکامی 4 حفار غیرمجاز در رسیدن به گنج

خبرگزاری حادثه 24 : رئیس یگان حفاظت محیط‌زیست دماوند از شناسایی و دستگیری ۴ حفار غیرمجاز در گشت مشترک محیط بانان و عوامل انتظامی کلانتری کیلان در ارتفاعات دره ناهی و گردنه زرد خبر داد.( 4 آذر  )

  1. بیشترین قاچاق حیوانات در کدام استانهاست؟

خبرگزاری فارس : معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌ زیست با بیان اینکه وضعیت 4 پرنده در معرض انقراض در کشور به شدت بحرانی است، گفت:بیشترین آمار قاچاق حیات وحش و کشفیات در بوشهر، هرمزگان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان است. ( 5 آذر )

  1. کشف و ضبط ۲ دستگاه فلزیاب در اسفراین

خبرگزاری فارس : رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اسفراین از کشف و ضبط ۲ دستگاه فلزیاب غیرمجاز و دستگیری ۲ متهم در این شهرستان خبر داد. ( 25 آذر )

۱۰: کمبود امکانات و تجهیزات محیط زیستی

  1. بخش ناچیزی از قاچاق حیات وحش کشف می‌شود/ بودجه سازمان حفاظت محیط زیست بسیار ناچیز است

خبرگزاری تسنیم : رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بین ۰.۱۲ تا ۰.۱۷ اعتبارات کل کشور به بخش محیط زیست اختصاص پیدا می‌کند که این عدد به قدری پایین است که اصلاً قابل بیان نیست . ( 6 آذر  )

اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://mohitzist.bashariyat.org

 

RSS
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram