اطلاعیه ۱۴۸۱ کمیته دفاع از محیط زیست با موضوع ۵ ژوئن، روز جهانی محیط زیست

۵ ژوئن، روز جهانی محیط زیست را گرامی داریم  

 

در نتیجه رشد صنعت و افزایش مصرف سوخت های فسیلی، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۲ درکنفرانس استکهلم  سوئد قطعنامه ای باموضوع انسان و محیط زیست(UNEP) را تصویب کرد.
دو سال بعد در سال ۱۹۷۴ اولین روز جهانی محیط زیست با شعار تنها یک زمین برگزار شد که تا امروز نیز ادامه دارد و به همین مناسبت هر ساله ۵ ژوئن را روز جهانی محیط زیست می نامند.
هر سال در این روز مراسمی در قالب کنفرانس، جشنوارهای هنری و زیست محیطی، معرفی کنوانسیونهای زیست محیطی، راهپیمایی خیابانی، دوچرخه سواری، مسابقات نقاشی، درختکاری، مقاله نویسی، فعالیت های مربوط به بازیافت و پاکسازی و… در جهت افزایش آگاهی عمومی برای حفظ و نگهداری از محیط زیست و تحریک سیاستمداران به در نظر گرفتن مسایل زیست محیطی در تصمیمات خود در کشورهای مختلف برگزار می شود.آنچه بر اهمیت این روز می افزاید افزایش سرعت تخریب کره زمین در سالهای اخیر است. از دهه ها پیش با صنعتی شدن کشورها و افزایش مصرف سوخت های فسیلی، جنگها و افزایش دمای کره زمین که منجر به ذوب شدن یخ های قطبی و تغییرات اقلیمی گردیده، فعالان و دوستداران محیط زیست بیش از هر زمان دیگر بر اهمیت محافظت از کره زمین به عنوان تنها زیستگاه انسانها و سایر موجودات زنده در جهان هستی پی برده و فعالیتهایی را در جهت معکوس کردن روند تخریب زمین نیز انجام داده اند.
برای مثال میتوان به سند۲۰۳۰ یونسکو اشاره داشت که در سال ۲۰۱۵ میلادی در قالب ۱۷ هدف اصلی و ۱۶۹ هدف ویژه به عنوان نقشه راه جامعه بین المللی در زمینه توسعه پایا و حفظ کره زمین تا سال ۲۰۳۰ میلادی است که متاسفانه برخی از کشور ها مانند ایران از پذیرش و اجرای آن امتناع ورزیده اند.
همچنین در سال ۲۰۲۱ میلادی در بیست و ششمین اجلاس جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی در گلاسکو، سرانجام نزدیک به ۲۰۰ کشور شرکت کننده در اجلاس بر سر پیمانی جدید که بتواند با گرمایش زمین و محدود کردن میزان افزایش دمای زمین مقابله کند به توافق رسیدند. در پایان این اجلاس توافق حاصله بر کاهش مصرف سوختهای فسیلی روزنه امیدی را پیش روی فعلالان و دوستداران محیط زیست باز کرد.
زباله ها دومین چالش مورد بحث روز جهانی محیط زیست می باشد.به یقین میتوان گفت زباله های پلاستیکی در همه جای کره زمین کار تخریب زمین را برای دست کم ۲۵۰ سال آینده آغاز کرده اند. زباله های پلاستیکی میتواند به شکل یک لیوان پلاستیکی درعمیق ترین نقطه اقیانوس ها  ا حتی به شکل میکروپلاستیک ها، در بافت های موجودات زنده یافت شوند.
افزایش جمعیت، مصرف بیش از حد و تخریب منابع طبیعی، گسترش صنعت و کاربرد نا به‌ جا و کنترل نشده تکنولوژى، از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع و تالاب ها، بهره‌بردارى سطحى از معادن، فرسایش خاک، آلودگى هوا، آلودگى صوتى، کمبود آب شیرین و هزاران مشکل دیگر، حیات این کره خاکی را تهدید میکند.
روز جهانی محیط زیست می گوید که: همه ما در برابر حفظ و نگهداری این کره خاکی مسئول هستیم.
مافعالین محیط زیست با تاکید بر اجرای هدف ششم تضمین در دسترس بودن و مدیریت پایدار آب و فاضلاب برای همه هدف هفتم تضمین دسترسی به انرژی ارزان قیمت، قابل اعتماد، پایدار و مدرن برای همه هدف سیزدهم اقدام فوری برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و اثرات آن هدف چهاردهم– حفظ و استفاده پایدار از اقیانوسها، دریاها و منابع دریایی برای توسعه پایدار هدف پانزدهم حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی از اهداف۱۷ گانه سند ۲۰۳۰ یونسکو و همچنین آگاهی رسانی از معضلات موجود در محیط زیست بر این باوریم که با افزایش سطح آگاهی جامعه جهانی، دولت ها نیز در کنار فعالان و دوستداران محیط زیست گام هایی موثر درجهت داشتن زمین پاک برای نسل های آینده برداشته شود.

1481

https://mohitzist.bashariyat.org/?p=31879

 کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

 کمیته دفاع از محیط زیست ایران

RSS
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram