اطلاعیه ۱۱۵۳کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو در خصوص درمان و دارو

«وضعیت درمان بی درمان در ایران»

به باور بسیاری ازسیاستمداران و قانون گذاران در سراسر جهان مقوله سلامت یکی از مهمترین ارکان یک کشورمی باشد و برخی اهمیت آن را با آموزش و پرورش یکسان می دانند. دولت جمهوری اسلامی ایران به رغم ادعای خودکفایی درتولید دارو، طبق مطالعات موردی انجام شده ۵۰ درصد مواد اولیه دارویی خود را وارد می کند. این بدان معناست که بازار دارو مانند دیگر ضروریات مردم، تحت تاثیر ارز، تورم، مافیا، آقازاده ها و…خواهد بود و بار این مشکلات بردوش مردم بخصوص اقشار کم درآمد می باشد.

۱ . معاون درمان تامین اجتماعی:

درحال حاضرهیچ کمبود دارویی در داروخانه ها نداریم.

۲ . وزیربهداشت:

هزینه سرسام آور درمان هر سال 7درصد جمعیت ایران رازیر خط فقر می برد.

۳ . وزیر بهداشت:

کمبود داروی اساسی نداریم.

با ادامه روند فعلی سلامت و بهداشت جامعه ایران با خطرات جدی روبرو خواهد شد.دراین جدال مرگ و زندگی ،بیماران خاص اما شرایط نگران کننده تری دارند.بیماران سرطانی، افرادی بانقص در سیستم ایمنی، بیمارانM.S، بیماران S.M.A، بیماران با نقص متابولیکی و …این بیماران علاوه بر رنج بیماری باید سختی هزینه ها و کمبودها راهم تحمل کنند و بارها برای مطالبات نیازهای دارویی و هزینه های گزاف دست به  دامن مسئولین شده و حتی تجمع و اعتراض کرده اند.

متولیان امر با اظهارات متناقض و بی پایه از پاسخگویی ورفع مشکل شانه خالی می کنند و حتی در اظهار نظر بی شرمانه از سوی وزیر بهداشت سابق که گفتند :آیا مردم حاضرند ما برای ۲ سال طول عمر بیشتر یک میلیارد تومان هزینه کنیم!؟

گاهی تحریمها و کمبود بودجه را مقصر می دانند وبا صدور بخشنامه وآیین نامه هایی نوبرانه همچون استفاده مجدد ازبرخی تجهیزات پزشکی در بیمارستانها ،سعی در حل مشکل دارند. درمورد تحریمها همین بس که در شرایط تحریم ،سیل داروهای تقلبی چینی،هندی و ترکیه ای به کشور سرازیر شدند که متاسفانه در مواردی بدلیل مصرف داروی بیهوشی و آنتی بیوتیک تقلبی منجر به مرگ تعدادی از هموطنانمان گردید.

محمدجواد ظریف:جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته به توزیع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی به سوریه می پردازد!!!؟

۱ . دکتر سید علی ناظمی عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران: بیشترین داروهای تقلبی آنتی بیوتیکها هستند.

۲ . ارسال بیش از ۲۰۰ تن دارو به همراه تجهیزات پزشکی در مراسم راهپیمایی اربعین به کشور عراق.

۳ . سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به خبرکشف محموله بزرگ شربت های قلابی کودکان: مردم حتما پس از تهیه دارو اصالت آنرا استعلام کنند!!

در آخرین مورد پخش گسترده شربت ضد آلرژی خبرساز شده است.ازسوی دیگر شاهد بروز پدیده قاچاق دارو به کشورهای همسایه هستیم داروهایی که با پول ملت ایران وارد میشود و باید به دست بیماران برسد بعضا حتی بصورت چمدانی قاچاق میشود.

طبق قانون دولت مکلف است بخشی از بودجه سالانه کشور را در قالب بودجه سلامت از محل یارانه ها در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار دهد و درنهایت به دست سازمانها و مراکز درمانی و پزشکی برسد و از این طریق تعادل و بقای خدمات تضمین میگردد.
اما از زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد این رویه دچار بی نظمی شد به طوریکه عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفته: اگربا کمبود دارو مواجه شدیم نباید مراکز دارویی را مقصر بدانیم بلکه مقصر اصلی دولتمردان هستند که برای پرداخت مطالبات آنها چاره اندیشی نکرده اند.

ما اعضاء کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو با استناد به اعلامیه جهانی حقوق بشربخصوص ماده ۳:(حق حیات برای همه) ماده ۲۲: (حق امنیت اجتماعی) ماده ۲۵ (حق رفاه ازحیث خوراک،مراقبتهای طبی و خدمات اجتماعی )، ماده۲۸(حق برقراری نظم ) و همچنین اجرای اهداف ۱۷ گانه سند ۲۰۳۰ یونسکو بخصوص هدف سوم: تضمین زندگی سالم و ترویج رفاه برای همه در تمام سنین  و هدف دهم: کاهش نابرابری در درون ودر میان کشورها، لازم و ضروری می دانیم و از سازمان ها و نهادهای دخیل در بهداشت و درمان وقت ایران می خواهیم که مطابق مقررات و شرح وظایفشان هر چه سریعتر مشکلات درمانی مردم را بر طرف نموده و زمینه مناسب برای پیشگیری از معضلات و جلوگیری از تلفات جانی و مالی فراهم آورند.

1153

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران 

کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو 

RSS
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram