کودک آزاری جنایت پنهان
کودکان در جمهوری اسلامی ایران قربانیان اصلی بی تفاوتی و بی کفایتی مسئولان کشور هستند وقانونگذارانی که از تصویب یک قانون حمایتی جامع برای کودکان عاجزند. اگر در هر نقطه از ایران به یکی از مسئولان توهین شود فورا کمیته ای تشکیل میشود و در مجلس جلسه غیر علنی برگزار میکنند اما اگر به کودکی تجاوز شود همین مسئولان و قانونگذاران بی تفاوت از این قضیه گذر میکنند.و همین بیتفاوتی ها باعث میشود که همه روزه به آمار تجاوز به کودکان افزایش یابد و این نگرانی به وجود می آورد که تجاوز به کودکان تبدیل به یک معضل اساسی در جامعه و به طبع نگرانی والدین را چند برابر افزایش میدهد . انجمن حمایت از حقوق کودکان،آزار جنسی کودکان را “لایهای پنهان اما واقعی” در جامعه خوانده است متاسفانه مسئولان بیشتر اوقات سعی در پنهان کردن چنین خشونتهایی دارند.
زاییدن به مفهوم به دنیا آوردن نیست.
به دنیا آوردن کودک یعنی فراهم کردن امکانات لازم برای رشد جسمی و روحی و شرایط دسترسی او به مجموعه ای بزرگتر به نام اجتماع. همه شواهد حاکی از آن هستند که عاملان خشونت اکثراً والدین و دیگر نزدیکان کودک هستند.
اغلب عاملان خشونت افرادی هستند که خود از الگوهای تربیتی مناسبی برخوردار نبوده اند و گاه حتی ناخواسته موجبات آزار و اذیت فرزندشان را فراهم کرده اند.
خشونت جنسی دارای ویژگی های مشخصی است:
هدف آزاردهنده، اکثرا جنسی است و در مواردی ایجاد ترس برای وادار کردن کودک به خواسته های فرد آزار دهنده از جمله کارهای سخت و یا افعال خلاف قانون. کودک اغلب به رغم عدم رضایت، به دلیل وابستگی عاطفی یا فیزیکی یا ترس از تنبیه، به این رابطه تن می دهد و به دلیل ترس از تنبیه شدن از طرف والدین یا تابو بودن این رفتار کودک این موضوع را پنهان میکند که منجر به ادامه دار شدن این موضوع میشود .
این پدیدهای غیرقابل چشم پوشی است وتنها با آگاه سازی کودک و والدین میتوان مانع مشکلات بعدی شد تنبیه فیزیکی دانش آموزان در مدارس، ازدواج اجباری کودکان وکودکان کار که در بدترین شرایط بهداشتی اجتماعی و تحصیلی در ایران زندگی می کنند؛ نمونه های بارزکودک آزاری است که متاسفانه روزانه شاهد این موارد در سطح جامعه هستیم بی تجربگی، عدم آگاهی از نیازهای کودک و عدم آمادگی روحی افراد برای ایفای نقش پدر و مادر نیز می تواند بر کیفیت رابطه آنها با کودک تأثیر بگذارد و به عدم فهم نیازهای وی منجر شود و زمینه کودک آزاری را مهیا کند.
ما اعضای نمایندگی ترکیه کانون دفاع از حقوق بشردر ایران با استناد به اعلامیه جهانی حقوق بشر بخصوص ماده 5 (هرگونه شکنجه رامحکوم) ماده 3 (حق امنیت زندگی و اجتماعی ) و همچنین خواهان اجرای بدون شرط سند 2030 یونسکو بخصوص هدف چهارم: (تضمین کیفیت آموزش فراگیر و عادلانه و ایجاد فرصت های یادگیری مادام العمر برای همه) هدف پنجم: (دستیابی به تساوی جنسیتی و توانمند سازی تمام زنان و دختران)،و آموزش هائی در جهت شخصیت فردی کودک و بشر دوستانه و بدور از (آموزه های عقیدتی ، خشونت و تعصب واهی)، آگاهی در مدارس را برای همه اقشار جامعه لازم الاجرا دانسته و دنیای زیبا برای همه راخواستاریم .
1087
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
نمایندگی ترکیه