به مناسبت هفتادمین سال امضا اعلامیه جهانی حقوق بشر
وضعیت اسفبار حقوق بشر در ایران
دولت جمهوری اسلامی ایران با وعده رساندن مردم به عزت و کرامت انسانی روی کار آمد اما اکنون مردم ایران، غذای خود را از سطل های زباله می جویند وکشور در سایه شوم فقر وفلاکت فرو رفته است. فساد و بی عدالتی در سیستم اداره کشور بیداد، و رفاه وشادی و حتی برخورداری از حداقل استاندارد زندگی و تضمین حقوق اولیه انسانی برای مردم ما چون رویایی در دوردست است.
دراین دیکتاتوری اسلامی نیز به مانند هر دیکتاتوری دیگر مردم نوعی تهدید برای دستگاه ولایت فقیه بشمارمیروند و دولت جمهوری اسلامی ایران برای بقای خود از اعمال شکنجه؛ حبس و تحمیل فقر و گرسنگی بر مردم برای کنترل آنها کوتاهی نمی کند.با وجود منابع عظیم و ثروت مردم ایران درفقر و گرسنگی بسر میبرند و وجود فساد مدیریتی فراگیر و انتصاب های فرمایشی در تمامی عرصه ها و ماجراجویی های ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران در منطقه وبی تدبیری سیاسی سران آن در عرصه جهانی سبب بروز نابسامانی های جدی دروضعیت معیشت مردم شده است.
استناد به حقوق بشر اسلامی به جای منشور جهانی حقوق بشر
دولت جمهوری اسلامی ایران با مبنا قرار دادن اصول و فقه شریعت شیعی بعنوان مبنای قانونگذاری کشور شهروندان را براساس اعتقاد به ایدئولوژی ولایت فقیه دسته بندی می کند وآنها را در برابر اطاعت از دستورات الهی که نظارت و اجرای آن به طبقه روحانیت واگذار شده است،موظف می دانند. از اینرو در ایران وجود برابری فردی وتساوی حقوق شهروندی به معنای واقعی وجود ندارد وهرگونه حرکت اعتراضی برای دستیابی به حقوق انسانی و حتی درخواست بهبود وضعیت معیشتی درغالب دشمنی با خدا و دین مورد پیگرد و مجازات قرار می گیرد.
سیر صعودی نقض حقوق بشر در ایران نگران کننده است
هرچند در تمام طول عمرجمهوری اسلامی نقض حقوق بشر در ایران بطور مستمر جریان داشته است اما در سالهای اخیر با رشد نارضایتی های مردم در اثر بی کفایتی وفساد سران جمهوری اسلامی برخورد قهری مسئولان با مردم وسرکوب معترضان شدت یافته است که میتوان به سرکوب و زندانی کردن و حتی کشتن معترضان و فعالان کارگری، فعالان دانشجویی،مدافعان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، افراد پیروان سایر ادیان، فعالان حقوق بشر در فضای مجازی از آن جمله است.
این در حالی است که روند محاکمه آنها از شفافیت برخوردار نبوده و احکام سلیقه ای و ناعادلانه در این خصوص صادر میگردد.و حتی وکلای آنها نیز به جرم دفاع از موکل خود راهی زندان میشوند و هرگونه اعتراض به این روند قضایی و حتی اعتصاب غذای طولانی مدت آنها توسط مسئولین نادیده گرفته میشود بطوریکه شاهد آسیب های جدی به سلامت این عزیزان و گاه فوت این عزیزان در اثر بی توجهی پزشکی هستیم که مرگ دردناک وحید صیادی براثرتداوم اعتصاب غذا و عدم رسیدگی به وضعیت سلامت او را شاهد بودیم.
ما فعالان حقوق بشر در نمایندگی سوئیس خواستار پایان نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران بوده و نیز خواهان اجرایی شدن قوانین حقوق بشر جهانی وتضمین سعادت شهروندان برمبنای ماده ۱(تساوی حقوق فردی)، ماده ۲(عدم تمایز بر حسب نژاد،قومیت وزبان)، ماده۳ (تامین امنیت فردی)،ماده ۵(منع شکنجه)، ماده ۲۰(حق تشکیل تجمع های مسانمت آمیز) و ماده ۲۵(حق داشتن استاندارد مناسب زندگی)هستیم واز همه مدافعان آزادی وانسانیت دعوت میکنیم تا با یاری همدیگر صدای هموطنان مظلوم خود باشیم وندای حق خواهی و آزادیخواهی آنان را در گوش جهان فریاد کنیم
1082
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
نمایندگی سوئیس