اطلاعیه شماره ۱۰۲9 کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان در خصوص ادامه سرکوب دگراندیشان مذهبی و پیروان سایرادیان

سرکوب دگراندیشان مذهبی و پیروان سایرادیان همچنان ادامه دارد

 اهل سنت, یهودیان، مسیحیان، زرتشتیان، بهاییان، دراویش، بی خدایان و حتی مسلمان های شیعه (پنج، هفت امامی و ..)یا باورمندان به هر دین، آئین و یا مسلک دیگری از حداقل های حقوق شهروندی خود در جمهوری اسلامی ایران محروم هستند. دلیل این شرایط اسفناک و زجر آور دگراندیشان، ماهیت وجودی یک مجموعه ایدولوژیک مذهبی جمهوری اسلامی است که باورمندان به سایر ادیان الهی را در ظاهر تائید میکند ولی در عمل آنها را کافر می دانند و آنها را مورد سرکوب و شکنجه و محرومیتهای گسترده از حقوق شهروندی خود قرار می دهد. از نظر دولت جمهوری اسلامی ایران، پیروان سایر ادیان را اقلیت  هستند (که همین اقلیت خواندن دگراندیشان، به تنهایی نقض فاحش حقوق بشر است ) و با ناچیز و بی اهمیت و خوار شماردن باورمندان به دیگر ادیان، حقوق انسانی و شهروندی ایشان را نقض می کنند .

به رغم تلاش های جمهوری اسلامی ایران برای تبلیغ و تحمیل ایدولوژی خود بعنوان یک امر قانونی در کشور، با وجود سخت گیری ها و فشارهایی که بر پیروان سایرادیان اعمال می شود، اما پدیده تغییر دین ایرانیان شیعه مذهب، بویژه به مسیحیت، مدام گسترش یافته است. عده زیادی نیز به دین زرتشتی یا بهاییت تغییر دین داده اند تا جایی که لفظ نوکیش برای مشخص کردن این دگراندیشان مذهبی درجمهوری اسلامی ایران به کار می رود.

با گذشت 40 سال از عمر جمهوری اسلامی صدها مسیحی و نوکیش تحت بازجویی قرار گرفتند و زندانی شدند. چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شد، و بسیاری از نسخه های کتاب مقدس در کنار مواد مخدر و بطری های مشروب الکلی به آتش کشیده شد. خدمات کلیساها تعطیل و به خانه ها کشیده شد و مراسم عبادت نومسیحیان به اقدامی زیرزمینی و خطرناک تبدیل شد. رهبر و مراجع مذهبی جمهوری اسلامی ایران  می گویند که تنها اقوام ارمنی و آشوری ایران می توانند «مسیحی» باشند و فارس ها به صورت فطری مسلمان به حساب می آیند. از این رو نوکیشان یا ایرانیان مسیحی که از لحاظ قومی فارس محسوب می شوند، مرتد فطری هستند. همین امر سبب شده که تقریباً همه فعالیت های مسیحیان، از بشارت تا تعلیم کتاب مقدس و انتشار آن و کتاب های مسیحی به فارسی زبان غیرقانونی اعلام شوند . علی خامنه‎ای رهبر ایران هم در سخنرانی خود در اول فروردین سال ۹۷ ادعا کرده بود در ایران آزادی بیان وعقیده وانتخاب جود دارد و مردم در ابراز نظرات مختلف آزادند. اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده است که: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد .  

  چند مورد ازنحوه اجرای قانون و میزان آزادی عقیده  طبق اصل 23 وآزادی بیان و انتخاب طبق سخنان رهبر ایران: قاضی ماشاالله احمد زاده در 3 تیرماه سال جاری حکمی را علیه چهار تن از دگراندیشان مذهبی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق ترویج مسیحیت صادر نمود. هر یک به تحمل 10 سال و در مجموع 40 سال حبس تعزیری محکوم شدند. موارد مشابه زیاد دیگری هم وجود دارد که از اول سال 1397 تا به امروز اتفاق افتاده همچون اعدام محمد ثلاث، احکام و بازداشت بسیاری از هوادارن دراویش کنابادی وبا یک مقایسه میتوان به عمق فاجعه و جنایاتی که علیه دراویش گنابادی، نوکیشان مسیحی، بهاییان، یهودیان، اهل سنت اتفاق افتاده و سایر اندیشه ها و عقاید موجود در ایران نیز با مشکلات مشابه چه بسا سخت تر دست به گریبان هستند. 

همانطور که در اعلامیه جهانی حقوق بشر قید شده انسان آزاد به دنیا می آید و مجاز است که هر عقیده و هر دین و مذهبی که دوست دارد انتخاب کند و هیچ مرجع و قانونی این حق را ندارد که به خاطرعقاید، فردی را دستگیر یا مجازات و شکنجه کند.

ما اعضای کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان طبق معاهدات و کنوانسیونهای بین المللی حقوق بشر و به خصوص با استناد  به مفاد1_2_5_6_9_19_18  از اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ضمن محکوم نمودن اینگونه اقدامات غیرقانونی علیه دگراندیشان مذهبی و پیروان سایر ادیان، خواهان آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان عقیدتی و سیاسی بوده و رعایت و احترام به تمام عقاید و حقوق پیروان تمام ادیان در ایران و برقراری کلیه مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر هستیم . 

1029

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

  کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان    

RSS
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram