کتاب هویت
داستانی بسیار ساده و روان درباره زندگی و عشق یک زن و شوهر و مشکلی کوچک(!) که بین آن دو پیدا میشود. آنها زندگی عاشقانه خوبی دارند تا اینکه روزی زن احساس میکند پیر شده است: «دیگر مردها برای دیدنام سر بر نمیگردانند.» شوهر هر کاری که از دستش برمیآید برای از بین بردن افسردگی همسرش میکند ولی موفق نمیشود. در نهایت تصمیم میگیرد تا پنهانی و از زبان یک فرد ناشناس به ستایش او بپردازد و این تازه آغاز ماجراست. مدت کوتاهی زن بهبود مییابد ولی پس از آن حتی درباره زندگی مشترکاش هم دچار تردید میشود! چند نفر را آن فرد ناشناس(!) فرض میکند و وقتی در نهایت میفهمد او کسی جز شوهرش نبوده است قهر میکند و برای دور شدن از شوهرش و شاید تنبیه او به بهانه یک سفر کاری به لندن میرود. سفری که اصلا قرار نبوده باشد ولی بطور اتفاقی در ایستگاه قطار صحت آن معلوم میشود. شوهر هم به دنبال همسرش به لندن میرود. آنجا زن گیر یک پیرمرد ناجنس میافتد و برای نجاتاش یاد شوهرش سابق میافتد.
کتاب عشق سوان
از میان مفاهیم گوناگون مطرح شده در ادبیات، بی گمان مفهوم «عشق» یکی از جذاب ترین و در عین حال چالش برانگیزترین موضوعاتی است که در اشکال مختلف به آن پرداخته شده است. مارسل پروست نیز در «عشق سوان» به تحلیل عشق و بررسی تاثیرات آن بر روان آدمی می پردازد. از دیدگاه او، عشق حاصلی جز سرسپردگی در برابر معشوق نیست، و از ایجاد پیوند روحی در میان آنها ناتوان است. پروست شالوده عشق را بر بنیاد محرومیت استوار می کند. پیوند عاشقانه سوان و اودت نیز به عنوان نمونه ای از یک رابطه عاشقانه نافرجام است که نتیجه ای جز شکست در بر ندارد. پروست با ارائه تصویری نو از مفهوم عشق، آن را حاصل یک سوء تفاهم کم اهمیت می داند که با تردید، ناآرامی و بی ثباتی آغاز می شود، و با دلزدگی و ملال پایان می پذیرد. این مقاله، به تحلیل دیدگاه های پروست درباره عشق در «عشق سوان» می پردازد.
کتاب خوشی ها و روزها
خوشی ها و روزها اولین کتاب پروست است و در بیست و پنج سالگی او منتشر شد. پروست در این کتاب عمده ی آثاری را که تا آن زمان نوشته و در نشریات مختلف به چاپ رسانده بود از قصه و مقاله و شعر منظوم و منشور، به طرزی سازمان مند و به هم پیوسته، اما نه طبق ملاحظاتی از قبیل تاریخ انتشار یا مضمون، بلکه در ترتیبی دورانی گرو آورد. خواننده در این کتاب با برخی از ظریف ترین نمونه های اندیشه و نثر پروست، و گه گاه برخی از شیواترین قطعات ادبیات قرن بیستم فرانسه آشنا می شود.
کتاب بینوایان جلد سوم
از ویکتوهوگو حدود پنجاه اثر به یادگار مانده ،اما بی شک بینوایان شاهکار اوست.او در این اثر ، روابط اجتماعی ، جغرافیا و بخشی خاص از تاریخ فرانسه را به شیوه ای اعجاب انگیز به تصویر می کشد.
ژان والژان برای سیر کردن هفت فرزند گرسته خواهرش قرص نانی می دزدد و نوزده سال در زندان اسیر می شود. پس از آزادی زندگی اش را وقف نیازمندان و کوزت ، دختری یتیم ، می کند اما بازرس ژاور نماینده قانون ، همه جا در تعقیب اوست.
کتاب خواهران و دختران ما
کتاب خواهران و دختران ما در واقع کنکاشی به سوی پوشش بانوان ایرانی در دوره های تاریخی ایران دارد و در قسمتی از کتاب ذکر می کند رونمایی در بانوان ایران زمین از دوره هخامنشیان مرسوم بوده است.
کتاب ماهی سیاه کوچولو
ماهی سیاه کوچولو از زندگی توی جویبار خسته شده اون می خواد بره و بره تا بفهمه جویبار به کجا می رسه زندگی جاهای دیگه چطوریه می خواد چیزای زیادی یاد بگیره اون می دونه خطرات زیادی سر راهش هست اما از خطرات نمی ترسه و آماده مبارزه است
کتاب ترانه های خیام
شاید کمتر کتابی در دنیا مانند مجموعه ترانه های خیام تحسین شده، مردود و منفور بوده، تحریف شده، بهتان خورده، محکوم گردیده، حلاجی شده، شهرت عمومی و دنیاگیر پیدا کرده و بالاخره ناشناس مانده. اگر همه کتاب هایی که راجع به خیام و رباعیاتش نوشته شده جمع آوری شود تشکیل کتابخانه بزرگی را خواهد داد . ولی کتاب رباعیاتی که به اسم خیام معروف است و در دسترس همه می باشد مجموعه ای است که عمومًا از هشتاد الی هزار و دویست رباعی کم و بیش در بر دارد؛ اما همه آن ها تقریبًا جنگ مغلوطی از افکار مختلف را تشکیل می دهند . حالا اگر یکی از این نسخه های رباعیات را از روی تفریح ورق بزنیم و بخوانیم در آن به افکار متضاد، به مصمون های گوناگون و به موضوع های قدیم و جدید بر می خوریم؛ بطوریکه اگر یکنفر صد سال عمر کرده باشد و روزی دو مرتبه کیش و مسلک و عقیده خود را عوض کرده باشد قادر بگفتن چنین افکاری نخواهد بود . مضمون این رباعیات روی فلسفه و عقاید مختلف است از قبیل : الهی، طبیعی، دهری، صوفی، خوشبینی، بدبینی، تناسخی، افیونی، بنگی، شهوت پرستی، مادی، مرتاضی، لا مذهبی، رندی و قلاشی، خدائی، وافوری.
کتاب مذهب علیه مذهب
نظریه «مذهب علیه مذهب» دکتر شریعتی در یک نگاه موجب به وجود آمدن ابهام در ذهن مخاطب میشود و آن این که مذهب همواره در مقابل کفر بوده است و در طول تاریخ، جنگ میان مذهب و بیمذهبی بوده و به این دلیل تعبیر مذهب علیه مذهب، یک تعبیر مبهم و شگفتآور است. این در حالی است که شریعتی معتقد است بر خلاف تصور عموم، در طول تاریخ همیشه مذهب با مذهب میجنگید، البته شریعتی تذکر میدهد که وقتی صحبت از تاریخ میشود مقصود اصطلاح رایج تاریخ یعنی پیدایش تمدن و خط نیست، بلکه مقصود آغاز زندگی اجتماعی نوع کنونی انسان (عصر حاضر) بر روی زمین است. نوشتار حاضر، با نام «مذهب علیه مذهب» عنوان کنفرانسی است که در دو شب متوالی در تاریخ 22 و 23 مرداد 1349 توسط دکتر شریعتی در حسینیه ارشاد ایراد گردیده است.
کتاب کوخ نشینان خوش امید
این داستان تصویر تکان دهنده و زنده ای است از روزگار سیاه کوخ نشینان خوش امید آبادی گمنامی در جزیره گوادالوپ که بیش از 3 قرن مستعمره فرانسه بوده است. گوادالوپ در دریای کارائیب به سال 1493 به وسیله کریستف کلمب شناسایی شد. از 1635 سوداگران فرانسوی( کولون ها) به جزیره دست اندازی کردند و مال و خاک بومیانش را متصرف گشتند. ساکنان کنونی گوادالوپ سیاه پوست اند. لوسی ژولیا نویسنده کتاب در یک واحد کشاورزی این جزیره در یک خانواده ی دهقانی به دنیا آمد است. دختری که با پاهای برهنه کشتزارهای نیشکر را در نوردیده, شادکامیهای زودگذر و ناکامیهای جانفرسای مردمان آن سامان را چشیده, اینک نخستین رمان خود را به دست ما میدهد.این بانوی رنگین پوست ما را به همراه خود به سفری دور و دراز میبرد و با زمانی کوتاه چنان به زندگی کوخ نشینان یعنی مردم آن سرزمن آشنا میکند که گویی چندی را در میان ایشان زیسته ایم.
کتاب زنده بگور
زندهبهگور تلاش دردآلود آدمی است که به پوچی و انزوا رسیده و میخواهد بههر نحو که شده به زندگی یکنواخت، بیهیجان، راکد و نکبتبار خود پایان دهد؛ اما مرگ نیز او را از خود میراند و حاضر نیست وجود خالی از هرگونه امید و آرزوی او را دریابد و این برای او خفتبارتر و دردآورتر از خود زندگی است تا جایی که به مردگان قبرستان حسادت میورزد و آنها را بسیار خوشبختتر از خود میداند.