site loader
site loader
نوامبر 2, 2018 دفاع از حقوق کودک و نوجوان

آشنائی با کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان

توجه به حقوق کودک، فقط بحث جوامع امروزی نیست، انسان برای زندگی اجتماعی خویش، نیازمند امنیت جسمی، روحی، اقتصادی و اجتماعی است، کودکان‏ نیز که پایه و اساس رشد جسمی، عقلی و اجتماعی شأن، از همان سال‌های نخست زندگی آغاز می‌شود، باتوجه به وضعیت ‏خاص شان به لحاظ جسمی و روحی، نیاز به حمایت‌ها و مراقبت‌های ویژه‌ای دارند.

با توجه به ضرورت توجه به مباحث‏ حقوق کودک، مجمع عمومی سازمان ملل «کنوانسیون حقوق کودک‏» را در سال ۱۹۸۹ میلادی به تصویب رسانده است که ایران نیز یکی از اعضای آن به شمار می رود.

کمیته کودک و نوجوان اعتقاد دارد که کودکان برای جامعه مهم و سرنوشت سازند و از این رو نیازمند حمایت اجتماعی هستند و همه در برابر این حقوق بنیادین باید احساس تکلیف کنند.کودکان چون آینده سازان کشور هستند و زبان مطالبه حقوقشان را ندارند و نمایندگانشان باید برای تحقق حقوقشان در صحنه باشند. ما معتقدیم که کودک همسری و کودکان کار، مهم‌ترین معضل جامعه حال حاضر ایران هستند و حمایت اجتماعی باید در همه حال شامل حال کودکان شود، چرا که کودکان یکسری حقوق اساسی دارند که برعهده خانواده، جامعه و دولت.

پیمان‌نامه حقوق کودک یک کنوانسیون بین‌المللی است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان می‌کند. دولت‌هایی که این معاهده را امضا کرده‌اند موظف به اجرای آن هستند و شکایت‌های راجع به آن به کمیته حقوق کودک ملل متحد تسلیم می‌شود.

با توجه به مسائل اشاره شده، کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان از طریق انتشار روزانه اخبار نقض حقوق کودک و نوجوان در سایت کمیته، گردآوری گزارشات سالیانه این اخبار و تحلیل آماری آن و همچنین تهیه برنامه‎های تخصصی برای کانال رادیویی کمیته، صدور اطلاعیه بر اساس اخبار روز و برگزاری جلسات سخنرانی و بحث و گفتگو اهداف ذکر شده را دنبال می‌کند.

جلسات ماهانه کمیته به صورت آنلاین در اپلیکیشن زوم با پخش زنده از یوتیوب و اپلیکیشن کانون در چهارمین جمعه هر ماه میلادی و در ساعت 19:00 به وقت اروپای مرکزی تشکیل شده و به همراه جمعی از فعالان حقوق بشر و با حضور مهمانان پژوهشگر در این زمینه، سعی در افشاگری و آگاهی‌رسانی حقوق نقض شده‌ی کودک و نوجوان در ایران را دارد.

با مراجعه به لینک زیر می‌توانید از زمان دقیق برگزاری جلسات و نحوه شرکت در جلسات مطلع گردید.

https://koodak.bashariyat.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *